A kedvenc szaloncukor csoki formában

0
Tavaly, amikor marcipános szaloncukrokat teszteltünk, hamar kiderült, hogy az egyik legnagyobb favorit a narancsos-marcipános lett, mondjuk ilyen génekkel, mint az enyém, nem is csoda. Szerintem én valami narancsos-csoki csillagzat alatt születhettem, annyira szeretek mindent, amiben ez a kettő így együtt szerepel, ha meg még egy kis marcipán is betársul, hát az már tényleg maga a tökély. Szóval a narancsos-marcipános szaloncukor volt a nagy kedvenc, ki is tartottak az utolsó féltve őrzött darabok egészen februárig, de azt már úgy ettük, hogy felkészültünk rá lelkiekben, hogy jó ideig nem lesz megint ilyen ízélményünk. Egészen mostanáig, mert most sikerült valami nagyon hasonlót kreálni, hála a Szamos narancsos marcipánkrémének. Fogtam a kis kedvenc csokitábla készítő formámat és legyártottam egy egész tábla csokit ezzel a töltelékkel. Szerintetek ez kitart februárig? Hát, szerintem sem:)

narancsos marcipanos csoki allo

Hozzávalók:
8-10 dkg étcsokoládé
5 dkg narancsos marcipánkrém

 

1. Az étcsoki 2/3-át vízgőz felett, vagy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokitábla formát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
2. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, a mélyedésekbe narancsos marcipánkrémet adagolunk, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokit és befedjük vele, precízen, hogy mindenhova jusson.
3. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.
Persze mindez működik bonbonként is. A maradék tölteléket pedig boldogan be is kanalazhatjuk.

 

Innen van a csokitábla forma egyébként, itt pedig megtaláljátok a facebook oldalamat. 

narancsos marcipanos csoki

Előző cikkMarcipánkrémes kekszek
Következő cikkHamis mézes – a nagymama sütije