Répás fasírt

0

Az ártalmatlan fasírt. De tényleg, szinte semmi ártalmas nincs benne. És ennek ellenére – vagy pont ezért:) –  kifejezetten finom. Ha nem bő olajban sült krumplival eszed, hanem mondjuk párolt zöldséggel, akkor meg tényleg elégedett lehetsz, jól viselkedtél, ügyesen választottál főételt és megajándékozhatod magad egy kis sütivel. Nem mintha egy fehér kenyérrel megtámogatott töltött káposzta után ne lehetne sütizni, de azért így csak jobb a lelkiismeretünk:)

repas fasirt

 

Hozzávalók 12-14 db-hoz:
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
120 g sárgarépa (kb. 2 db)
60 g zabpehely (apró szemű)
2 db tojás
só, bors

1. A répát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymákat felaprítjuk.

2. Az alapanyagokat egy tálba mérjük, sózzuk, borsozzuk és összegyúrjuk, majd állni hagyjuk 20-30 percig.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit.

4. A masszából gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és a tepsire helyezzük őket. 20-25 percig sütjük, közben figyeljük, ha az alja kezd pirulni, akkor megforgatjuk őket és még sütjük további kb. 10 percig.

Mi vajon párolt borsóval ettük, jó is volt nagyon.

 

És ez itt a facebook oldalam, ha érdekelne:)

repas fasirt fekvo

És innen jött a recept.

Előző cikkRigó Jancsi pohárban
Következő cikkSzamos töltött minikuglófok