Szamos töltött minikuglófok

1

Voltatok már az Édes napokon? Én sem. Eddig még egyszer sem jött ki úgy a lépés, hogy eljussak az éves cukorsokk gyűlésre, de most a Szamos Marcipán meghívására végre eljutottam. A Szamos céggel nem ez az első találkozásom, és nagyon remélem, hogy nem is az utolsó, mert mindig nagyon klassz élményeket szerzek náluk:) Ők a rendezvényen – sok más egyéb mellett – egy újdonságot mutattak be, a töltött minikuglófokat, amiket most  vezetnek be a Szamos cukrászdákban. Úgy kell elképzelni, hogy vannak a kis kuglófok, a közepük lyukas, és ezt különféle töltelékekkel töltik meg. Ráadásul többféle alaptésztájú kuglóf és többféle töltelék is van és a vásárló maga válogathatja össze, hogy milyen kombinációt kér.

szamos7

szamos6

szamos5

Az alaptészta lehet:

  • vaníliás
  • csokidarabos
  • aszalt vörösáfonyás
  • márvány (vaníliás-kakaós)

A töltelék pedig:

  • narancsos csokikrém
  • édes-sós mandulanugát
  • narancsos marcipánkrém
  • málnalekvár
  • baracklekvár

Ja, és ráadásként kérhetünk rá egy kis pirított mandulát is. Kérdem én, ki ne kérne?:)

Na mármost: a töltelékek közül kettő narancsos – itt nagyjából el is dől minden, a magamfajta csoki-narancs faktosoknál legalábbis mindenképpen. Mert ráadásul az egyik krém – azon kívül, hogy narancsos-, még csokis is, a másik pedig marcipános és akkor azt képzeld el, hogy ezeket töltik a csokidarabos kuglófba (már ha ezt választod persze:). Ott van nagyjából véged. Feltéve, hogy édesszájú vagy, de miért is ne lennél az, ha ezt olvasod:)

Szóval ez a két krém már önmagában annyira jó, hogy nehéz lenne elképzelni, hogy ne legyen finom a végeredmény, akármivel is párosítod. Bár persze, ha kolbászos rántotta mellé kínálnák, valószínűleg gyengébb lenne a kulináris élmény, mint így, a csokidarabos kuglóffal, de hajlamos vagyok eljátszadozni a gondolattal, hogy a krém miatt még azt is megkóstolnám:)

szamos4

szamos3

A csokidarabossal nagyjából hasonló szinten van az aszalt vörösáfonyás kuglóf is, pedig óvatos duhaj voltam, mert volt már olyan szárított áfonyás süti, ami nem ízlett, szóval el lehet azt rontani, de ez nagyon jól sikerült, így ez a kuglófalap is príma volt nagyon. A márványos és a vaníliás hozta, amit az ilyen “alapsütik” hozni szoktak, a málna illetve baracklekvárral töltött verziók biztos, hogy nagyon ízlenek azoknak, akik a hagyományosabb ízeket keresik a sütikben.

És akkor a végére hagytam az édes-sós mandulanugátot, amit szintén kérhetünk töltelékként. Ehhez nyilván kell egy kis nyitottság, de aki szereti a sós karamelles édességeket, vagy akár a mogyoróvajat, az tudja, hogy mennyire finom tud lenni az édes-sós kombináció. Én tudom, így ez is nagyon ízlett, nagyon jól passzolt a kis csokis kuglófommal, sőt, ha engem kérdeznének, még akár picit sósabb is lehetne a krém, simán beleférne.

Az alapsütik tehát jók, a krémek isteniek, plusz még jön egy kis mandula rá és kész is a remek sütink, ami bár „minikuglóf” a neve, így mindennel együtt simán felér egy ebéd után jóleső tortaszelettel. Arra meg gondolni sem merek, milyen lehet az, amit még úgy ahogy van, bevonnak étcsokival is. A biztonság kedvéért:) Na majd egyszer azt is kipróbálom.

szamos2

szamos1

Előző cikkRépás fasírt
Következő cikk10 almás süti hűvös őszi estékre

1 hozzászólás