Nyárias ebéd ősszel. Nálunk simán a „máskor is csinálhatsz” kategóriába került, egy jó levessel vagy utána desszerttel príma kis ebéd ez.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
60 dkg csirkemell
1 doboz konzerv paradicsom (400 g)
10 dkg zöld olíva
10 dkg fekete olíva
1 evőkanál méz
petrezselyemzöld
pár darab szárított paradicsom (elhagyható)
1. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a vöröshagymát és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet kiszedjük egy kis tálba és félretesszük.
3. A visszamaradt zsiradékra (ha kevés, adhatunk még hozzá 1-2 kanálnyi olívaolajat) ráhelyezzük a csirkedarabokat és néhány percig pirítjuk mindkét oldalukat.
4. Ha megpirult a csirke, visszatesszük a hagymákat, és hozzáadunk minden egyebet, majd fedő alatt főzzük 20-25 percig, míg a csirke megpuhul és a szós besűrűsödik.
Főtt rizzsel ettük, jó volt.
Nagyon köszi ezt a receptet! Melós nap után is ripsz-ropsz készen van. Aszalt paradicsom helyett csicseriborsót tettem bele, és nagyon finom!
szuper, örülök neki. köszi!