Csokitallér

0

Ehhez a menő kis csokitallérhoz nem kell más, csak egy szilikon muffinforma. Szóval, ha nincsenek bonbonformáid, se csokitábla formád, de szeretnél házi töltött csokikákat gyártani, akkor hajrá. Ez a legegyszerűbb itt, de sok más, klasszikus bonbonformában készült bonbon töltelékét is használhatjátok, úgyhogy ezernyi lehetőség van. Itt vannak azok a receptek, amiket én már próbáltam és még itt is találtok pár töltelékötletet.

 

taller_570

Hozzávalók 4-6 tallérhoz:

kb. 15 dkg étcsokoládé (60-70%-os)
5 dkg marcipánmassza

1. Az étcsoki ⅔ részét vízgőz felett megolvasztjuk (vagy rutinosabbak egy kis lábasban alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett), majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is.

2.  Az így előkészített étcsokit szilikon muffinforma mélyedéseibe csorgatjuk, és kb. fél cm magasan kikenjük az oldalát is a csokoládéval. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

3. Közben a marcipánból kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, majd a tenyerünkben szétlapítjuk, akkorára, amekkora a muffinforma mélyedése.

4. A megdermedt csokoládéra ráhelyezzük a marcipánkorongot, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokoládét, és ezzel befedjük a marcipánt, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a fedő csokiréteg is megdermedjen. Ha kész, óvatosan kifordítjuk a muffinformából a tallérokat.

A facebookon is megtaláltok, egészen pontosan itt ni.

taller_fekvo

 

Előző cikkNutellás-banános melegszendvics
Következő cikkOlivás-paradicsomos csirke