A legegyszerűbb zserbógolyó (10 perc munkával)

4

Mert az egyszerűnél is van egyszerűbb, pont az ilyen esős nyári napokra, amikor otthon ragadtunk, ennénk valami édeset, de sütni nincs igazán kedvünk/időnk. Na, ilyenkor tökéletes választás a zserbógolyó. Mutatom a receptet is. Adva van ugye a remek zserbógombóc még 2007-ből, na az ugyebár príma, ebben egyetértünk. Hogy mégis mit lehet ezen még egyszerűsíteni? Hát azt, hogy nem aszalt barackot darabolgatunk, aprítgatunk hozzá, hanem simán sárgabarack lekvárt adunk hozzá. Íme a végeredmény, szerintem megér egy próbát. A munka kb. 5+5 perc, csak dermedni kell hagyni, azalatt viszont összeüthetünk akár egy másik édességet is:)

Zserbógolyó recept

Egy megjegyzés: itt aztán tényleg nagyon fontos, hogy jó alapanyagokat használjunk. Dió kell bele (nem dejó) és finom, savanykásabb baracklekvár. De tényleg. Ne a legédesebbet rakjátok bele, hanem a savanykásabbat, úgy lesz az igazi!

egyszerű zserbógolyó recept

 

Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
15 dkg sárgabarack lekvár (lehet kevesebb, vagy több, a lekvár sűrűségétől függően)

étcsokoládé

1. A darált kekszet és a diót egy tálba mérjük és hozzáadunk kb. 12 kdg sárgabarack lekvárt. Kézzel összegyúrjuk, majd fokozatosan adunk még hozzá lekvárt – annyit, amennyivel szépen összeáll. Az a lényeg, hogy formázni tudjuk és ne ragadjon a massza.

2. A kész masszából kisebb golyókat formázunk – de ne túl picit, szerintem minimum 2,5-3 cm átmérőjűek legyenek. Ha túl pici, akkor a csokibevonat el fogja nyomni az ízét.  A golyókat sütőpapíros tálcára tesszük és hűtőbe rakjuk.

3. Kb. 15 perc elteltével rákészülünk a csokibevonásra. Az étcsoki 2/3 részét egy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és kevergetve felolvasztjuk benne.

4. Elővesszük a hűtőből a golyókat és két kiskanál segítségével megmártjuk őket az olvasztott csokiban és visszatesszük a sütőpapíros tálcára. Hagyjuk megdermedni a csokit és kész is vagyunk a zserbógolyókkal.

Ha tetszett ez a recept, akkor gyere a facebookra is, jó lesz:) 

zserbó golyó_fekvő

Előző cikkGörög saláta rántotta
Következő cikkMediterrán ebéd

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én is csináltam hasonlót, sőt sokféle csokibonbont mártottam/öntöttem már, és bocs de ez nem 10 perc, ahogy a cím ígéri. Gyorsnak gyors, de ha már a hűtést és mártást is beleszámítod? Fehér csokival édesebb lesz, talán nem illik annyira össze, de ha az étcsokira kis dermedés után pici fehéret csorgatsz, na az már döfi!