Görög saláta rántotta

0

A tökéletes reggeli tojásimádóknak. Nyáron legalábbis nagyon jó kis kombináció ez, reggelire vagy akár vacsorára is. Ha nincs rajta feta, akkor pedig még a tejmentes/laktózmentes diétákba is könnyedén beilleszthető és ráadásul még finom is:) A tejmentes hét amúgy nem könnyű. Sokkal könnyebb volt, amikor arról volt szó, hogy tilos volt enni, mert így, hogy önszántamból próbálom ki, így azért meg-megbicsaklok. Ok, nem borulok rá a tejfölös bödönre, de 1-1 pici kanál fagyi a kánikulában azért lecsúszott, nem tagadom:) De azért igyekszem és vannak napok, amikor sikerül tartani reggeltől estig és ez csak egyre jobb lesz, érzem én:)  Látjátok, hogy ennek is csak a felére került feta, az én részemre nem morzsoltam.

gorog saláta rantotta allo 2
Hozzávalók:
10 db  tojás
2 evőkanál olívaolaj
2 fej lila hagyma
3-4 db paradicsom v 8-10 db koktélparadicsom
maroknyi magozott fekete olívabogyó

10 dkg feta sajt (elhagyható)

 

1. A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk (koktélparadicsom esetén csak félbevágjuk). A tojásokat pici sóval felverjük egy tálban.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, rádobjuk a hagymacikkeket és 4-5 percig sütjük, míg a széle barnulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és az olívabogyót is és 2-3 percig sütjük.

3. Beleöntjük a felvert tojást és megsütjük – annyira, amennyire a rántottát szoktuk – ízlés szerint, ki hogy szereti. A végén belemorzsoljuk a fetát is és így tálaljuk friss kenyérrel.

Ez pedig a facebook oldalam, ha keresnéd:)

gorog salata rantotta fekvo

A név és az ötlet egyébként egy Good Food magazinból származik.

Előző cikkCsokis pavlova citromosan
Következő cikkA legegyszerűbb zserbógolyó (10 perc munkával)