Tejmentes hetek és JÁTÉK!!

0

2 évvel ezelőtt volt már ilyen, akkor kényszerből, most viszont önszántamból tartok pár tejmentes hetet. Úgy tejmentes, hogy tehéntejmentes. Szóval se tej, se túró, se tejföl, se tejszín, se semmi, ami tehéntejet tartalmaz, aztán meglátjuk, milyen sikerrel. Akkor – mármint 2 éve – elég nagy „trauma” volt, amikor szépen lassan kiderült, hogy kb. minden bolti termékben van valami tejtermék származék, még a legártalmatlanabbnak tűnő dolgokban is, úgyhogy most agyilag már rákészülök és nem fogok kétségbe esni ezektől, hanem okosan kikerülöm őket és kitalálok helyettük mást. Legalábbis ez a terv.

Hogy miért? Két oka van:

1, Rengeteg olyan emailt, érdeklődő üzenetet kapok, hogy nem tudnék-e jó kis laktózmentes, tejmentes, gluténmentes, paleo és ilyen-olyan ételeket ajánlani, készíteni. De, tudnék:) úgyhogy, ha nem is egyszerre, de szépen sorban szeretnék mindenkinek a kedvében járni.

2, Ha nem csal az emlékezetem, elég jó hatással volt a kilók számára az a tejmentes hónap, és ezt a kedvező mellékhatást most is el bírnám viselni…:)

Szóval akkor tejmentes hetek. Hogy fog kinézni? Egyrészt össze fogom szedegetni egy kis gyűjteménybe a tejmentes receptjeimet – a meglévőkből kiválogatom az összes tejmenteset, na és persze lesznek újak is. De! Mivel talonban is jó néhány receptem várja, hogy sorra kerüljön, így a blogon ezalatt az idő alatt is lesznek nem tejmentes receptek, így azoknak sem kell megijedni, akiket ez a tejmentes, laktózmentes téma nem izgat. Minden megy tovább, csak éppen én megosztom majd a tapasztalataimat, receptjeimet, azt, hogy mit mivel és hogy próbálok helyettesíteni és minden ilyesmit. De majd mindig jelzem a posztok elején, hogy ez most TEJMENTES téma-e, nehogy véletlenül sokkot kapjatok, ha nincs megtömve valami túróval, vagy nem használtam hozzá 30 dkg vajat:)

Na és akkor a JÁTÉK!! 

Ha vannak Nektek is jó tejtermékmentes receptjeitek, akkor küldjétek el nekem kommentben, emailben (doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com), vagy akár a facebookonfotóval együtt (akár telefonnal készített fotó is jó!!).

Azok között, akik küldenek receptet, kisorsolok 2 db-ot Varga Gábor Reform desszertek című szakácskönyvéből.

2014. július 31-ig lehet játszani, eredményhirdetés másnap (augusztus 1.). Ez a poszt fog frissülni a nyertesek nevével, akiket emailben is értesítek majd.

Előző cikkZserbós palacsinta
Következő cikkNagyon mogyorós csokitorta