Régi recept, jó recept. Az eredeti neve a legjobb: knickerbocker glories*. Lehet variálni, de nem érdemes. Maximum a mogyorót mandulára cserélni. Az eper-banán-vanília fagyi hármas viszont így jó, ahogy van. És tényleg 10 perc az elkészítése.
*most látom, hogy a knickerbocker egyébként a New york-i lakosok gúnyneve/beceneve… Így egy héttel a nagy utazás előtt ez nem lehet véletlen egybeesés:)
Hozzávalók:
5 db banán
500 g eper
1 evőkanál cukor
1 nagy pohár natúr joghurt
8 gombóc vanília fagyi (ha van házi, még jobb)
2-3 evőkanál sótlan pirított mogyoró
1. Elővesszük a vanília fagyit, hogy kicsit kiolvadjon és könnyen tudjuk adagolni.
2. Az eper felét és a 4 banánt, plusz a cukrot botmixerrel pürésítjük. A maradék epret és banánt felszeleteljük.
3. A mogyorót felaprítjuk.
4. Előveszünk 6-8 poharat és elkezdjük a rétegezést. Alulra kerül a joghurt, rá az epres-banános turmix, rá pár szelet eper és banán, rá a vaníliafagyi, amit a legvégén megszórunk a mogyoróval.
A facebook oldalamat itt találjátok.