Pasifogó reggeli Gordon Ramsay-től – Málnás túrókrém kaláccsal

0

Pasifogó, ahogy Adri, az egyik legrégebbi olvasóm nevezte. Az történt ugyanis, hogy hetekkel ezelőtt látta ezt a fotót a facebookon, elkérte tőlem a receptet, majd (többek között) ezzel a reggelivel sikerült becserkészni a hőn áhított lovagot. Mire nem képes egy kis finomság, hm? A lánykérős desszertről meg még nem is meséltem. Pedig van kettő is. Na majd legközelebb. Most Gordon Ramsay receptjére koncentrálunk. Szerintem is málnával az igazi, eperrel kevésbé jó. Viszont a friss málna helyett pont jó lesz a mirelit is, mert az legalább leveses kicsit és jobban elkeverhető a túrókrémmel. Mondtam már, hogy „reggelizz Puffinnal”?:)

malnas reggeli

Hozzávalók:
25 dkg ricotta / túró
25 dkg mascarpone
4 evőkanál cukor
2 evőkanál facsart citromlé
20-30 dkg málna
5 dkg sótlan vaj
8-10 szelet kalács
3-4 db tojás

1. A túrót kikeverjük a mascarponéval, a cukorral és a citromlével, majd beleszórjuk a málna felét és óvatosan összeforgatjuk.

3. Serpenyőben felhevítjük a vajat, közben előkészítjük a kalácsokat: A tojásokat felverjük és megforgatjuk benne a kalácsszeleteket, lecsepegtetjük a felesleget és a serpenyőben felhevített vajon pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. Tányérra szedjük a kalácsszeleteket, rákanalazzuk a málnás túrókrémet és a maradék málnával megszórjuk.

Ez pedig a facebook oldalam, ahol minden kezdődött:)

malnas reggeli 3

Előző cikkIsteni epres desszert egyszerűen
Következő cikkA legjobb májusi desszert 10 perc alatt