Mindig óriási kedvenc, akárhányszor, akárkinek készül. Nem kell hozzá sok minden, a töltelék sokféleképpen variálható. Isteni, de tényleg.
Hozzávalók 1 lepényhez:
110 g liszt
85 g hideg vaj
1 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál hideg víz
150-200 g eper
2-3 evőkanál eperlekvár / baracklekvár
1 tojás a lekenéshez
1. A hideg vajat felkockázzuk és összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Közben előkészítjük az epret: kicsumázzuk, megmossuk és felszeleteljük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű tányért körberajzolva kört vágunk belőle.
5. Megkenjük a tésztát a lekvárral úgy, hogy a széleken hagyunk kb. 2 cm-es peremet, majd rárakjuk az eperszeleteteket. Ráhajtjuk a peremét, lekenjük a tojással és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ha keresnél a facebookon, itt találsz.