Isteni epres desszert egyszerűen

0

Mindig óriási kedvenc, akárhányszor, akárkinek készül. Nem kell hozzá sok minden, a töltelék sokféleképpen variálható. Isteni, de tényleg.
galette_01

galette_03

Hozzávalók 1  lepényhez: 

110 g liszt
85 g hideg vaj
1 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál hideg víz
150-200 g eper
2-3 evőkanál eperlekvár / baracklekvár

1 tojás a lekenéshez

1. A hideg vajat felkockázzuk és összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vizet és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Közben előkészítjük az epret: kicsumázzuk, megmossuk és felszeleteljük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű tányért körberajzolva kört vágunk belőle.

5. Megkenjük a tésztát a lekvárral úgy, hogy a széleken hagyunk kb. 2 cm-es peremet, majd rárakjuk az eperszeleteteket. Ráhajtjuk a peremét, lekenjük a tojással és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Ha keresnél a facebookon, itt találsz

galette_§4

Előző cikkSzupercsokis muffinok eperrel és banánnal
Következő cikkPasifogó reggeli Gordon Ramsay-től – Málnás túrókrém kaláccsal