Reggelizz Puffinnal! – Meggyes-csokis turbóreggeli

2

Bizony, új állandó rovat indul, Reggelizz Puffinnal! címmel. Nem azért, mert szeretem a duplamássalhangzókat, hanem mert ez az egyik leggyakoribb kérdés részetekről, hogy mégis mit ajánlok reggelire. Mostantól itt fogom gyűjteni az ötleteket: lesznek gyors, egyszerű, nagyon egyszerű, bonyolultabb, időigényesebb, közismert és kevésbé ismert, sós és édes reggelik egyaránt, no meg turmixok, smoothie-k, ki hogy szereti becézgetni. A lényeg, hogy ezennel egy reggeliző klubot nyitok, ahova bátran betérhet mindenki. Úgy lenne jó, ha Ti is aktívak lennétek: akár emailben, akár kommentben küldjetek jó, változatos ötleteket, és ami meg egyenesen szuper lenne, ha fotóznátok is néha 1-1 reggelit és elküldenétek, vagy feltöltenétek a facebook oldalamra a képet. Na, benne vagytok? Akkor hajrá!

Az elsőt direkt így, húsvét környékére hoztam. Ilyenkor több a süti, több a maradék is, úgyhogy ez szerintem pont jó ötlet lesz.

Van egy alapvetően elég unalmas, magában nagy kulináris élményt nem tartogató alaptételünk, a zabkása, az angolok nagy kedvence, a porridge. Namármost. Fogjuk ezt a zabkását és egy kicsit felturbózzuk. A meggy még viszonylag gyakori társa, de ami igazán feldobja szerintem, az a csokis süti. Nálunk most (elrontott) csokis pavlova maradvány került rá, de készült már mini brownie-kockákkal, vagy mehet bele akár kakaós piskóta, vagy bármilyen más csokis süti is. Nem kell óriás adaggal számolni, mert nem az a cél, hogy reggelire megegyünk egy komplett napi adagnyi szénhidrátot, éppen csak annyi, hogy legyen valami igazán klassz is a reggeliben.

Szóval ha a húsvéti trakta után marad egy kis süti, akkor tedd félre a reggelidhez!
meggyes csokis 2

Nálunk így készült ez az adag:

Hozzávalók:
4 dl víz (lehetne tej is, de nálunk víz)
10 dkg zabpehely
kevés méz
3-4 evőkanál meggylé (elhagyható)

magozott meggy (befőtt, lecsepegtetve)

pár darabka csokis pavlova (recept itt)

1. A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (8-10 perc).

2. Ha kész, hozzákeverünk egy kevés mézet és esetleg a meggybefőtt levéből pár kanállal és tálakba szedjük, úgy, hogy alulra zabkása kerül, rá pár szem meggy és pár darabka csokis pavlova, rá megint zabkása és a tetejére megint meggy és pavlovadarabok.

Elkészítési idő: 20 perc

Ha csatlakoznál a facebook oldalamhoz is, akkor itt találsz.

meggyes csokis 2 fekvo

Előző cikkBlogszülinapi és FB20.000 játéksorozat
Következő cikkLast minute kalács és új forma

2 HOZZÁSZÓLÁS