„Egészséges” csokis desszert

0

Egészséges. A szakácskönyvek és magazinok terminológiája alapján mindenképpen. Ha annyi kopejkám lenne, ahány olyan receptet láttam, amiben joghurt van, ezért aztán egészségesnek nevezik, hát miller lennék az biztos is. Szóval ez is pont úgy egészséges és csokisnak is tényleg csokis.

csokis joghurthab 2
Hozzávalók:

20 dkg natúr joghurt
2,5 dl hideg habtejszín
10 dkg  étcsokoládé
2-3 evőkanál méz

1. A csoki kb. 2/3 részét vízgőz felett, vagy kis lábasban, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

2. A joghurtban elkeverjük a mézet, a tejszínt felverjük.

3. Ha teljesen kihűlt az olvasztott csoki, hozzákeverjük a joghurthoz és belereszeljük a maradék csokit.

4. A joghurtos-csokis keveréket összeforgatjuk a felvert tejszínnel majd poharakba adagolva tálaljuk.

 

Ez pedig itt a facebook oldalam, itt találsz, ha keresnél:)

csokis joghurthab

Előző cikkMogyoróvajas keksz
Következő cikkKlasszikus kedvenc – Linzer