Mogyoróvajas keksz

6

De komolyan. Annyira egyszerű, hogy biztos, hogy mindenki el tudja készíteni. Az eredmény meg remek! Eteti magát, de nagyon. Simán is szuper, de csokival pláne!  És egyúttal nyugodtan bepakolhatjuk aznap az edzőcuccot az indulócsomagunkba.

 keksz072
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
1 db tojás
4 dkg kristálycukor
20 dkg mogyoróvaj

csipetnyi szódabikarbóna (ha nincs, elhagyható, többször sütöttem már nélküle is)

10-12 dkg étcsokoládé

1. A tojást és a cukrot kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyoróvajat és a szódabikarbónát is.

2. Ha natúr verziót készítünk, akkor mehet is a hűtőbe. Ha csokis kekszet, akkor felaprítjuk az étcsokit és beleszórjuk, elkeverjük és ezután tesszük hűtőbe.

3. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírt terítünk egy tepsire.

4. Fél-1 óra elteltével kivesszük a hűtőből, kis gombócokat formázunk belőle, a sütőpapíros tepsire helyezzük és tenyérrel kissé kilapítjuk.

5. 12-14 perc alatt készre sütjük.

 

Ha ez tetszett, akkor gyere nyugodtan a facebookra is, itt találsz🙂

keksz081

Előző cikkMogyorós csokis keksz
Következő cikk„Egészséges” csokis desszert

6 HOZZÁSZÓLÁS