Tényleg nagyon mogyorós, és ráadásul még csokis is. Ha ez nem lenne elég, szépen kiszúrható és megtartja a formáját. Mást nem is kell tudnia. Ja, és a kis narancshéj sem ártott neki.
Hozzávalók:
20 dkg hideg vaj
28 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 db tojássárgája
18 dkg darált sótlan mogyoró
8 dkg étcsoki
1 kisebb narancs reszelt héja
A tetejére:
5-10 dkg étcsoki
1. A mogyorót ledaráljuk, a 8 dkg étcsokit apróra vágjuk.
2. A vajat összemorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, hozzáöntjük a tojássárgáját, majd beleszórjuk a darált mogyorót és étcsokit és összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. (Ha nem áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.)
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.
4. A tésztából lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tepsire rakjuk és 10-12 percig sütjük.
5. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk az étcsokit és rácsorgatjuk a kekszekre, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Ha ez tetszett, gyere és kövess a facebookon is, jó lesz:) Itt találsz.
Lajos Mari receptjét Piszke hozta el nekem, hála neki nagyon:)