Mit rakjak az adventi naptárba?

2

A hét kérdése, ugye? Legalábbis a kreatív pályán lasztizók körében mindenképpen. Meg ha már itt tartunk, milyen legyen az adventi kalendárium? Megannyi nyomasztó kérdés, pláne így 4-5 nappal december 1. előtt. Nehéz az élet, ugye?:) Jól jönne néhány adventi naptár ajándék ötlet?

Tehát vegyük át, milyen lehetőségek vannak:

Adventi naptár ajándék ötletek

1, Vehetünk a boltban csokikákkal megrakott adventi naptárat – ez a legegyszerűbb, minimális befektetés, minimális öröm. mármint a többihez viszonyítva. Több hónapnyi csokimegvonás után viszont maga a kánaán:)

2, Vehetünk a boltban üres, de jópofa adventi naptárat, amit nekünk kell megtöltenünk ajándékokkal.

3, Nem veszünk semmit, hanem készítünk mi magunk egy teljes kalendáriumot és értelemszerűen ezt sem fogja egy manó megrakni csokikkal, hanem ezt is magunknak kell megtöltenünk ajándékokkal.  Ezerféle ötlet van már, a budipapír gurigástól kezdve az olvadt hóban puhított faágakból barkácsolt naptárakon keresztül a törött csempékből mozaikozott kalendáriumokig. Szép is a lelkesedés, és tényleg jó érzés összerakni egy ilyet, tavaly én is kipróbáltam egy rém egyszerű, de mégis saját készítésűt, de idén azt hiszem, maradunk a kettes pontnál. Mások viszont nem ilyen lusták és például ilyeneket is tudnak…

apró ajándékok adventi naptárba

advent3

adventi naptárba apróságok

Tehát tegyük fel, hogy megvan a naptár, már csak az a kérdés, hogy mit rakjunk bele? Alapállapotban az adventi kalendárium kis ajándékokra ad lehetőséget. Lehet trükközni és cetliket rakni a zsebbe és a cetlire ráírni, hogy pl. „menj a konyhába, ott van a pulton az ajándékod”, erre te rohansz a konyhába és ott egy kitchen aid, vagy lehet a kis zsebbe slusszkulcsot is rejteni, aztán kidöcögni a garázsba és meglátni a vadiúj autót – haha, persze.:) szóval lehet így belecsalni nagyobb ajándékokat is, de felesleges, nem ez a lényege az egésznek.

Tehát apróságokban érdemes gondolkodni, de mégis miben?

Nyilván most nem a gyerekekről beszélek – elsősorban – hanem a felnőttekről. Azon belül is a gasztrogüzü, sütni-főzni szerető illetékesekről.

Adventi naptár ajándék ötletek részletesen

Hogy mit lehet adni egy konyhatündérnek? Mit rakjunk az adventi kalendáriumba / Mikulás-csomagba? Mondom, hogy szerintem miket lehet:

– fűszereket. nem a kotányi összesre gondolok, de néhány szebb, speciálisabb fűszer simán mehet. Pl. vaníliarúd, fahéjrudak, tonkabab, különleges (fűszer)sók, spéci chilik, fűszerkeverékek, stb.

– sütni szeretőknek: szórócukorkákat, dekorálótollat – hiperekben is van párféle.

– különleges teákat – bár némi humorérzékkel a 24 db earl grey filternek is lehet örülni:)

házi készítésű kekszet – lehetőleg celofán tasakba csomagolva, hogy ne kenje össze a kalendáriumot.

– pici üveges lekvárt, chutney-t. ha mi nem főztünk be, akkor lehet boltban is venni, hiperekben is van már 1-2 különlegesebb darab, de delikátesz üzletekben pláne.

– pici 1-2 dl-es különleges olajokat, szószokat.

házi készítésű bonbonokat/csokikat/szaloncukrokat

– kis jegyzetfüzetet – névre szólóan pl. – amibe a recepteket jegyzetelheti a célszemély.

– színes papír szívószálakat, mert az most nagyon menő

– színes, jópofa szalvétákat, mert az meg mindig menő.

adventi naptár ötletek

advent 6

advent 4

(A képek forrásai: 1., 2 és 3., 4 és 5., 6.)

Előző cikkKarácsonyi choco-Doki táblák
Következő cikkEtetni bolondulásig – és JÁTÉK

2 HOZZÁSZÓLÁS