Sajtos-túrós muffin

4

Sajtos-túrós és még bónuszként szárított paradicsomos is. Kiskorúak is bátran ehetik és cserébe hallgathatják, hogy „nahát, mi még azt sem tudtuk, mi az a szárított paradicsom, te meg még 2 éves sem vagy és jóízűen eszegeted”. Naná, hogy nem tudtuk, ők meg azt nem tudják majd, hogy milyen élmény volt banán-címkéket gyűjtögetni és ragasztgatni a kis matricás füzetkénkbe. Na ugye. Szóval Brúnó például imádja. Mármint a szárított paradicsomot. Meg az olívát. Meg a csicseriborsót. Meg a kuszkuszt. Hallod?Még a kuszkuszt is. Félek, hogy még a pacalt is megenné:) Már ha kapna.

 
 
Hozzávalók 12-14 db-hoz:
3 db tojás
12 dkg puha vaj
20 dkg túró
1,5 dl tej
30 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt (Gouda)
1 mokkáskanálnyi só
1,5 evőkanál sütőpor
 
5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)

 1. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát.

3. A tojást, a túrót, a puha vajat és a tejet kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is: a lisztet, sütőport, sót és végül a reszelt sajtot (ha van, a szárított paradicsomot is). Összekeverjük és muffinsütő formába adagoljuk (2/3-magasságig).

4. 20-25 perc alatt készre sütjük.

muffin_2

Előző cikkPoharas túró rudi torta
Következő cikkMini sajtos palacsinta lilahagymával

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tegnap este megsütöttem, nem bírtam ki, hogy ne kóstoljam meg annyira jó volt az illata! Így hát fél 10-kor beburkoltam egy felet! 🙂 Nagyon finom ez a muffinka, köszi a receptet! 😉 Lelkes olvasód vagyok, több receptet is kipróbáltam már és a siker nem maradt el! Szóval jó a muffin, az oldal is és Te is! Szép hétvégét! 🙂