Mini sajtos palacsinta lilahagymával

0

Vacsorára bármikor. Nem kell cifrázni, ez így pont príma. A legjobb dolgok mindig úgy születnek, hogy összetesszük, amink van. Ez is úgy lett. Minimál készletből, túlélő vacsoraként. Azóta meg törzstag lett.

vacsora_01 570
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
1 db tojás
3 dl tej
2 ek puha vaj
20 dkg liszt
1 ek sütőpor
1 mokkáskanál só

10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)

3 fej lilahagyma
3 ek étolaj
3 ek vaj

a sütéshez olaj

1. A lilahagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. A 3 evőkanál étolajat és vajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a lilahagymát és kb. 10 percig fedő alatt, majd utána a fedőt levéve plusz 5 percig hagyjuk, hogy megpuhuljon. Ha kész, félretesszük.
2. A palacsintákhoz megolvasztjuk a vajat, a tejjel és a tojással egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, sót és csomómentesre keverjük.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és kisütjük a palacsintákat. Amikor először megfordítjuk, akkor a már megsült lapra reszelt sajtot szórunk, ami egyből rá is olvad a forró palacsintára.

vacsora_02 570

Előző cikkSajtos-túrós muffin
Következő cikkMadártej