Sokan kerestek, kértek olyan sütirecepteket, amelyeknél nincs egy domináns íz, hanem mindenki kedvére ízesítheti, díszítheti. Na ez pont egy ilyen alap kakaós süti, amit aztán úgy turbóztok, ahogy csak akartok. Ez a recept Nektek szól.
Hozzávalók:
2 db tojás
200 g cukor
2 dl tej
1 rúd vanília kikapart magjai
2 dl víz
300 g liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű sütőformát. Ha nem szilikon, hanem fém, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral.
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet, belekaparjuk a vaníliát és végül a vizet is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát.
3. A sütőformába öntjük és 25-30 percig sütjük.
Ezt aztán lehet simán porcukorral megszórni, mint ahogy nálunk legutóbb készült, de lehet tejszínt, mascarponekrémet, lekvárokat, gyümölcsszószokat adni mellé, bele narancs/citromhéjat reszelni, fahéjjal, gyömbérrel ízesíteni.
Szia!Mostanában találtam rá a blogodra, imádom a stílusodat és persze az ínycsiklandó finomságokat, amiket megmutatsz nekünk. Épp most sül ez a kakaós csoda a sütőben, én még csokimázat és kókusz is rakok rá, azt hiszem!:)Gratulálok még egyszer és nagyon köszi a recepteket!Orsi
szia Orsi, köszi szépen, tök jó, hogy írtál!! remélem, finom lett a süti!! gyere máskor is:)
Igen, nagyon finom lett. Osztatlan volt a siker! 🙂 Na meg az sem hátrány, hogy igen könnyű megcsinálni…:) Ez pedig egy 4 hónapos csöppség mellett nagyon jól jön! ;)Orsi
szuper, dupla öröm!!
lányom is szeretni fogja… köszi a receptet