Csokikrémtorta

17

Képzeld el, mit vársz egy csokis sütitől és azt szorozd meg 100-zal, na most vagy ott kb, ahol ez a süti. Vagy krém vagy mi a manó. Isteni.

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
2 db tojás
5 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg tejföl
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
(1-2 evőkanál liszt) elhagyható

1. A vajat és az étcsokoládét egy kis lábasban közepes lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, és alaposan elkeverjük.

3. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás tál tartalmát és a végén az olvasztott vajas csokit, összekeverjük, és a sütőformába öntjük.
4. A sütőformát egy mélyebb tepsibe/sütőtálba állítjuk, amibe vizet engedünk kb. 2 cm magasan, sütőbe toljuk és 15 percig sütjük 150 fokon.

Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és ha már egyáltalán nem meleg, hűtőbe tesszük 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakát tölt ott. Könnyebb lesz szeletelni, hidd el!

Tejszínhabbal és pl. málnával vagy maracujával tálaljuk.

(a lisztet ki lehet hagyni, sütöttem már így is, úgy is. Óvatosabbaknak érdemes liszttel sütni. Ja és kivételesen itt a kapcsos tortaforma jobb, mint a szilikon. (+update: ha egy picit is  bizonytalan vagy abban, hogy a kapcsos tortaformád tökéletesen zár, akkor a biztonság kedvéért tekerd be alufóliával!! én már jópár kapcsos formát vágtam ki a szemétbe, mert vagy kifolyt a cucc, vagy be a víz ilyen sütiknél, de ami most van, az bombabiztos..:) Amúgy meg lehet kanalazni is, ha a szeletelés nem jön össze véletlenül. Vagy eleve szufléformában sütni.)

Előző cikkKakaós alapsüti
Következő cikkBazsalikomos fehércsokihab

17 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sziasztok! Nagyon jól néz ki, tervezem elkészíteni. A formát kikentétek valamivel vagy sütőpapír?Elkerülve a kockázatot, úgy tervezem, h. nem tortaformában sütöm, hanem sima tepsiben. Mármint úgy is vízgőzben, csak nem kerek lesz a vége. Nekem csak 26os formám van és azért így ennyir enem bízom benne. 🙂 Szerintetek?

      • Kedves Dokika! Kefírrel is sikerült, egy kanál rizsliszttel támogattam meg a biztonság kedvéért (lisztérzékeny vagyok) és cukor helyett 4 db édesítő tabit tettem bele. Ez maga a mennyország! Komolyan! Habos, krémes és brutál csokis! És még nem is a jobbfajta csokikám volt itthon… 🙂 Köszönöm szépen a megosztást! 🙂