Képzeld el, mit vársz egy csokis sütitől és azt szorozd meg 100-zal, na most vagy ott kb, ahol ez a süti. Vagy krém vagy mi a manó. Isteni.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
2 db tojás
5 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg tejföl
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
(1-2 evőkanál liszt) elhagyható
1. A vajat és az étcsokoládét egy kis lábasban közepes lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
3. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás tál tartalmát és a végén az olvasztott vajas csokit, összekeverjük, és a sütőformába öntjük.
4. A sütőformát egy mélyebb tepsibe/sütőtálba állítjuk, amibe vizet engedünk kb. 2 cm magasan, sütőbe toljuk és 15 percig sütjük 150 fokon.
Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és ha már egyáltalán nem meleg, hűtőbe tesszük 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakát tölt ott. Könnyebb lesz szeletelni, hidd el!
Tejszínhabbal és pl. málnával vagy maracujával tálaljuk.
(a lisztet ki lehet hagyni, sütöttem már így is, úgy is. Óvatosabbaknak érdemes liszttel sütni. Ja és kivételesen itt a kapcsos tortaforma jobb, mint a szilikon. (+update: ha egy picit is bizonytalan vagy abban, hogy a kapcsos tortaformád tökéletesen zár, akkor a biztonság kedvéért tekerd be alufóliával!! én már jópár kapcsos formát vágtam ki a szemétbe, mert vagy kifolyt a cucc, vagy be a víz ilyen sütiknél, de ami most van, az bombabiztos..:) Amúgy meg lehet kanalazni is, ha a szeletelés nem jön össze véletlenül. Vagy eleve szufléformában sütni.)
a sütő fokát nem írtad, én 210-re állítottam, most hűl. Kicsit tartottam tőle, hogy a kapcsos formába bemegy a víz 🙂
Kedves zso! érdemes bebugyolálni kívülről alufóliával, úgy tuti nem folyik be a víz. 🙂 a hőfokra én is kíváncsi lennék…
Későn olvastam a hozzászólásokat, nekem befolyt a víz… 🙁 úgyhogy a szilikonforma jött, most sül…a lisztet kihagytam. Hát kíváncsian várom. 🙂
zso, igen, a hőfok kimaradt, bocs, pótoltam is. remélem, jó lett aztán. krisztina – óó. az enyém nagyon jól zár, de igen, érdemes betekerni.. köszi, hogy megpróbáltad újra!!
Én is megsütöm ma 🙂
Szerinted ha 9 cm-es szuflé formában készítem, akkor mennyi ideig kell a sütőben „párolni”? Köszi Zita
Zita, szerintem lehet ugyanannyi az idő, nem kell csökkenteni.
Sziasztok! Nagyon jól néz ki, tervezem elkészíteni. A formát kikentétek valamivel vagy sütőpapír?Elkerülve a kockázatot, úgy tervezem, h. nem tortaformában sütöm, hanem sima tepsiben. Mármint úgy is vízgőzben, csak nem kerek lesz a vége. Nekem csak 26os formám van és azért így ennyir enem bízom benne. 🙂 Szerintetek?
szia Judit, kibélelheted sütőpapírral igen. remélem, jól sikerül:)
Kipróbáltam xyllittel, liszt nélkül, tökéletes lett! 🙂 Kerámia piteformában sütöttem, ami elég vastag, de így is elég volt a 15 perc.Köszi a receptet!
szuper!! köszi, hogy írtál!
Meg szabad kérdezni, hogy hol lehet bombabiztos 18 cm-es tortaformát kapni? 🙂
Kedves Dokika! Érdekelne vajon kefírrel is működne-e, sajnos csak az van itthon… Lisztet nem tennék bele. Köszi előre is!
pfuuu, ez jó kérdés. nem merném magabiztosan rámondani, hogy igen, elég érzékeny tortácska ez, de hátha…
Mondjuk ha megtámogatom egy pici rizsliszttel és némi vajjal, mert a tejföl azért mégiscsak zsírosabb, mint a kefír? Na majd meglátjuk… 🙂
Kedves Dokika! Kefírrel is sikerült, egy kanál rizsliszttel támogattam meg a biztonság kedvéért (lisztérzékeny vagyok) és cukor helyett 4 db édesítő tabit tettem bele. Ez maga a mennyország! Komolyan! Habos, krémes és brutál csokis! És még nem is a jobbfajta csokikám volt itthon… 🙂 Köszönöm szépen a megosztást! 🙂
Le tudná írni valaki, hogy 28 cm-es tortaformához mik az arányok ? 🙂