Rákóczi Feri facebook oldalán láttam ezt a receptet. Igen ott. Máshogy nézett ki, de nálam keksz lett belőle. Abból is az igen jók egyike. Ajánlom nagyon az ünnepekre. Ja és ha még nem láttad volna a karácsonyi puffinajánlót, akkor itt az ideje. Ne mondjam még egyszer:)
Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 narancs reszelt héja és leve
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg étcsoki
kekszenként 1 darabka dió – esetleges, nálam lemaradt
1. Előkészítünk két tepsit, sütőpapírral béleljük ki. Az étcsokit kis kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A vajat, a tojást, a cukrot a narancshéjjal, narancslével, liszttel és sütőporral kézzel összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az aszalt áfonyát és elkeverjük/gyúrjuk.
3. Kis gombócokat formázunk a masszából és a tepsire helyezzük, nedves tenyérrel ellapítjuk és sütőbe toljuk 12-15 percre.
biztos jó lenne egy karácsonyízű keksz, így karácsony környékén 🙂 Tuti kávé mellé is isteni, majd szólok milyen lett 🙂 megéri megosztanod ezen az oldalon is, tuti sokaknak tetszene
Hany fokon kell sutni?
orsi, köszi, bocs, hogy nem válaszoltam, spamben volt a kommented egészen eddig. biztos a link miatt. névtelen, 200 fokon kell sütni (ott van az első sorban:)