Mozart csoki

0

Ezt most nem sajátítottam ki, csak egy picit Doki-csoki, mert én csináltam, de ízében Mozart. Szuper az íze, ne higgyétek, hogy nem az.

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki

A töltelékhez:
50 g marcipán
5 g darált sótlan pisztácia
50 g nugát (Aldiban lehet venni például)

1. A sótlan pisztáciát ledaráljuk és összegyúrjuk a marcipánnal.
2.  Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokitábla formát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
3. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, a nugátból vékony szeleteket vágunk és a formába lapogatjuk. Nekem kézmelegre kb. meg is puhult annyira, hogy tudtam lapogatni. Nem kell vastagon, csak vékony rétegben. Erre aztán ráegyengetjük a pisztáciás marcipánt. (De lehetne úgyis, hogy folpackon sodrófával kinyújtjuk a pisztáciás marcipánt és szépen áthelyezzük a csokitáblába – ez nyilván elegánsabb megoldás, kérdés, hogy sikerül-e kinyújtani..). Kicsit hűtőbe tesszük megint.
4. Kb. fél óra elteltével újra megolvasztjuk a maradék étcsokit, és ezzel „felöntjük” a csokitáblát, úgy, hogy csoki fedje a tölteléket mindenhol és a széleken is mindenhol kitöltse a csoki a réseket. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.

A csokitáblához formákat továbbra is itt lehet kapni. De persze mindez működik bonbonként is.

Előző cikkPuffin-karácsony
Következő cikkNarancsos-áfonyás karácsonyízű keksz