Bounty-brownie

0

Régóta lógok ezzel a recepttel, de jobb később, mint még később, úgyhogy íme. Nem ajánlom azoknak, akik nem szeretik a csokit, és/vagy a kókuszt:)

Hozzávalók 18 cm-es tortához:
2 db tojás
1 dl olaj
fél dl tej
10 dkg cukor
6 g vaníliás cukor (csomagos esetén fél csomag)
10 dkg étcsoki
6 dkg liszt
fél tk sütőpor
2 ek kakaópor

A kókuszos részhez:
1 tojás
5 dkg cukor
6 g vaníliás cukor (csomagos esetén kb fél csomag)
4 ek tejföl
10 dkg kókuszreszelék

1. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát és előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük.
2. A kókuszos részhez a tojást kikeverjük a cukrokkal, majd a tejföllel is és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és azzal is alaposan átkeverjük. Ha megvagyunk, félretesszük.
3. A csokis részhez a tojásokat, az olajat, a cukrokat és a tejet tálba mérjük és kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport és a legvégén az apróra vágott étcsokit is.
4. A tortaformába kanalazzuk a csokis keverék felét, majd ráadagoljuk a kókuszos masszát. Kanállal rápotyogtatjuk – ez nem lesz olyan híg, mint a csokis, úgyhogy ügyesen kell, hogy nagyjából mindenhova jusson a kókuszosból. Kanál hátlapjával elegyengetjük a masszát, majd ráöntjük a maradék csokis részt lehetőleg úgy, hogy az egészet befedje.
5. 25-30 percig sütjük.

Innen jött a recept, csak kicsit változtattam rajta.

Előző cikkNarancsos tiramisus torta – BB-torta 8.
Következő cikkVörösboros-marcipános bonbon

1 hozzászólás

  1. Szia! Akkor én elég gyors voltam… Tegnap este elkészült dupla adagban (csak 26-os tortaformám van, kis lábasban nem akartam sütni), 45 percig sült. Az olvadó csoki hamisítja a tűpróbát, mint mindig :), viszont még melegen felszelve (ki ér rá várni, ha ilyen illatok jönnek…) isteni volt! Garantált siker, és hab a tortán, hogy egyszerű! Köszönet a receptért!Csilla

  2. Szia!Imádom az összes recepted, mindig csorgatom a nyálam az oldalon :DAzt szeretném kérdezni, hogy nagyobb, mondjuk 26-28as formában is ugyaneddig kell e sütni, ha dupla adagot csinálok, vagy dupla annyi ideig? Úgy nem lesz túlzottan kiszáradva?Előre köszönöm a válaszod, holnap valószínű, h meg is csinálom 🙂