Hozzávalók:
10 db muffinhoz és egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg natúr joghurt/tejszín
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
7-8 dkg étcsoki kis kockákra vágva
4 alma megpucolva, kis kockákra vágva
Az almát és a csokit előkészítjük, a vajat megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sütőformát előkészítjük (ha szilikonos, akkor csak tepsire rakjuk, ha nem szilikonos, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral)
Egy nagy tálban robotgéppel elkeverjük a vajat, cukrokat, tojásokat, joghurtot.
Egy másik tálba kimérjük és elkeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát.
A két tál tartalmát összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat és az almakockákat, a sütőformába kanalazzuk és kb 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Nagyon finom
Már egy ideje kacsingatok erre a süteményedre. A hétvégén kipróbáltam. Az eredmény: 10 perc alatt elfogyott. Szerintem hamarosan megcsinálom megint. Köszönöm.
🙂 szívesen. örülök a sikernek!!