Almás-csokis sütemény

0
Az a lényeg, hogy csoki legyen benne, ha? Úgy látom, azt szeretitek. Velem lehet beszélni. Ez is mappatakarítás során került elő. Még szerencse. Kár lett volna érte.

Hozzávalók:
10 db muffinhoz és egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg natúr joghurt/tejszín
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
7-8 dkg étcsoki kis kockákra vágva
4 alma megpucolva, kis kockákra vágva

Az almát és a csokit előkészítjük, a vajat megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sütőformát előkészítjük (ha szilikonos, akkor csak tepsire rakjuk, ha nem szilikonos, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral)
Egy nagy tálban robotgéppel elkeverjük a vajat, cukrokat, tojásokat, joghurtot.
Egy másik tálba kimérjük és elkeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát.
A két tál tartalmát összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat és az almakockákat, a sütőformába kanalazzuk és kb 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Előző cikkCitromos-joghurtos sütemény
Következő cikkNarancsos-csokis-grillázsos megatorta

1 hozzászólás