Hozzávalók:
Maximum 26 cm átmérőjű tortaformához (ld. a képen)
2 tojás
200 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
1 kk vanília kivonat
250 ml joghurt
120 ml olaj
280 g liszt
3 kk sütőpor
porcukor a tetejére
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és citromlevet, a vanília kivonatot, a joghurtot és az olajat. Ha jól elkevertük, fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az egészet 20-26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha nem szilikon a forma, akkor kivajazzuk, kilisztezzük), és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük a végén, hogy megsült e. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha a képen láthatónál magasabb süteményt szeretnénk, akkor édemes a 26-osnál kisebb tortaformát használni.
Nagyon finom lehet!:-)Elviszem a receptet!Köszönöm.
Nagyon finom
A citromos íz nekem is bejön, finom süti!!!
Ez a recept kell nekem!!!! Nálunk is nyerő a citromos süti! Köszönöm.
Asszem viszem én is :))
Én ezt már többször sütöttem, de sose torta formában 🙂 viszont madeleine-nek és gofrinak is isteni!Kata
köszi lányok, örülök, hogy tetszik. a gofri remek ötlet!!