Citromos-joghurtos sütemény

0
Nem tudom, feltűnt-e, hogy mennyire szeretem a citromos édességeket. Hát ja. Ez van. Citromos, málnás és csokis. Ez a triumvirátus. Úgyhogy gyanítom, hogy nem hőköltök hátra ettől a citromostól sem.

Hozzávalók:

Maximum 26 cm átmérőjű tortaformához (ld. a képen)

2 tojás
200 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
1 kk vanília kivonat
250 ml joghurt
120 ml olaj
280 g liszt
3 kk sütőpor

porcukor a tetejére

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és citromlevet, a vanília kivonatot, a joghurtot és az olajat. Ha jól elkevertük, fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az egészet 20-26 cm átmérőjű tortaformába öntjük (ha nem szilikon a forma, akkor kivajazzuk, kilisztezzük), és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük a végén, hogy megsült e. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha a képen láthatónál magasabb süteményt szeretnénk, akkor édemes a 26-osnál kisebb tortaformát használni.

Előző cikkKávés cheesecake
Következő cikkAlmás-csokis sütemény

1 hozzászólás