Egy régebbi eresztés, kávés cheesecake recept a nagyságos Rachel Allentől. Na jó, hát nem tőle személyesen, mert én igazából Mrs. Moore-tól kaptam, de ő meg onnan. Na de egyébként is, nem mindegy?:)
Hozzávalók:
Alap:
12,5 dkg darált háztartási keksz
3,7 dkg vaj olvasztva
1,5 ek tejszín
1 ek víz
Töltelék:
50 g étcsoki
1,5 ek whiskey
65 ml kávé
50 g cukor
1 tojás
200 g krémsajt
Az olvasztott vajat, a tejszínt és a kekszet összekeverjük/morzsoljuk és egy 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük, ha kell, 1 ek vízzel meglocsoljuk, hogy jobban tapadjon.
Az étcsokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a whiskyt és a kávét és félretesszük hűlni. Közben a krémsajtot alaposan elkeverjük a cukorral és a tojással, majd a kihűlt kávés csokit is hozzákeverjük és ezt az egészet az alapra öntjük. 175 fokon kb 45 percig sütjük.
Rachel Allen receptje – ha jól tudom.