Medvehagymás-kacsazsíros kifli

0
Bővíteni kell a sós sütik tárát, mert nem csúszik az alkoholos nedű, ha nincs kísérő. Dehogynem, csúszik, kit akarok átverni?:) De legalább megágyazunk a bendőben az itókának. Az a lényeg, hogy ez a recept Nikinél pont kapóra jött. Megjegyzés: nem sikerül ám minden kifli szépre, ezek a jobb darabok, de vannak idétlenek is, úgyhogy ne keseredjetek el, ha nem lesz mind szép. Idővel majd menni fog. Vagy nem:) 

Hozzávalók 2 tepsihez (kb 40-50 db):
600 g liszt
3 dl tej
125 g vaj/kacsazsír
1 kk cukor
2 kk só (eredetileg 1 kk só, de nekem úgy sótlan volt)
25 g friss élesztő (vagy egy zacskó szárított)
4-5 ek aprított medvehagyma (elhagyható)

A tetejére:
1 tojás

1. A hozzávalókat egy tálba mérjük és dagasztókaros géppel, vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Letakarva kelesztjük 1-2 órán át. Én este begyúrtam és reggel sütöttem meg.
2. Ha megkelt, 5-6 részre szedjük, kinyújtjuk az egyes darabokat köralakúra. Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk és feltekerjük a kis háromszögeket. Előkészítünk 2 tepsit, mindkettőt kivajazzuk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.
3. A kész kiskifliket a tepsire helyezzük. Ha tele van a tepsi, akkor mindet megkenjük tojással, majd sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Sütőtől is függ, az a jó, ha a teteje szép sárgás-barna színű)

Előző cikkSertésszűz nem Wellington módra
Következő cikkMeggyes-túrós torta brownie-val

1 hozzászólás