Hozzávalók 2 tepsihez (kb 40-50 db):
600 g liszt
3 dl tej
125 g vaj/kacsazsír
1 kk cukor
2 kk só (eredetileg 1 kk só, de nekem úgy sótlan volt)
25 g friss élesztő (vagy egy zacskó szárított)
4-5 ek aprított medvehagyma (elhagyható)
A tetejére:
1 tojás
1. A hozzávalókat egy tálba mérjük és dagasztókaros géppel, vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Letakarva kelesztjük 1-2 órán át. Én este begyúrtam és reggel sütöttem meg.
2. Ha megkelt, 5-6 részre szedjük, kinyújtjuk az egyes darabokat köralakúra. Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk és feltekerjük a kis háromszögeket. Előkészítünk 2 tepsit, mindkettőt kivajazzuk, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.
3. A kész kiskifliket a tepsire helyezzük. Ha tele van a tepsi, akkor mindet megkenjük tojással, majd sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Sütőtől is függ, az a jó, ha a teteje szép sárgás-barna színű)
Jajj gyönyörűek. Tuti kipróbálom. És cuki a kosárka!! :))
Mennyire jól néznek ki!