Meggyes-túrós torta brownie-val

0

Mivel eltunyultam, és megint nem tartom magam a Magazine Monday és Könyves Kedd mozgalmakhoz, újabb erőszakos cselekedetre szántam el magam. Most az a terv, hogy minden héten kiválasztok két magazint, egy magyar nyelvűt és egy idegennyelvűt, és azon a héten igyekszem azokból főzni/sütni. Vagy legalábbis ihletet meríteni belőlük. Így lett például egy magazinban látott „sherrys szűzérmék” helyett egy saját fejlesztésű recept a sertésből, és így lett ez a torta is. Egy tavalyi Tina magazinban talált recept adott ihletet, de attól elrugaszkodtam, egyrészt azért, mert az a biztos, ha egy sütinek brownie az alapja, másrészt azért, mert abban olyan furaság is volt, hogy bele volt építve a sütibe jó pár darab rafaello. Ezt annyira nem értettem, hogy kihagytam és mentem a magam feje után és ez lett belőle. Viszont figyeljetek! Ebből annyit érdemes csinálni, amennyit pár órán belül el tudtok pusztítani, mert különben szétáztatja az alját a nedves cucc.

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:
A brownie-hoz:
100 g étcsoki
100 g vaj
125 g cukor
1 tojás
55 g liszt

A krémréteghez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
5 ek citromlé
10 dkg cukor
1 tk vanília aroma
125 ml meggybefőttlé
200 ml tejszín
1 csomag zselatinfix
kb. 2 marék meggy

1. Először elkészítjük a brownie-t. A csokit megolvasztjuk egy kislábasban és félretesszük. A vajat megolvasztjuk és géppel habosra verjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és az olvadt csokit és simára keverjük. 180 fokra melegítjük a sütőt, 26 cm átmérőjű formába egyengetjük a masszát és kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróbával teszteljük). (Ez nem lesz túl vastag, pont ez a cél!) Félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Ha a brownie kihűlt, elkészítjük a krémet. Egy adag meggybefőttet lecsepegtetünk úgy, hogy a levét megmentjük, mert kell a krémhez.
3. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a vaníliát, a citromlevet és a meggybefőtt levét egy tálba mérjük és jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrós masszához keverjük, és végül hozzákeverjük a zselatinfixet is.
4. A browniet a tortaformában hagyjuk, rákenjük a krém felét, gyorsan megszórjuk a meggyekkel, majd rákenjük a maradék krémet is, úgy, hogy befedje a meggyeket. Hűtőbe tesszük fél-1 órára, míg megdermed, majd tálaljuk.

Előző cikkMedvehagymás-kacsazsíros kifli
Következő cikkÍgy jártam – 15 perc hírnév vagy mi

1 hozzászólás

  1. Kicsit tovább sütöttem az alapot (de azért nem égettem meg) és másnapra sem ázott át!Igazán finom lett, csak nekem a túrós réteg kissé képlékeny marardt, nem lehet szépen vágni. Na bumm, saját fogyasztásra készítettem… 🙂