Sertésszűz nem Wellington módra

0

Ez valami teljesen másnak indult, sherry-s sertésszűz lett volna burgonyagratinnal, csak éppen a krumpli hiányzott a rendszerből, így addig-meddig tanakodtam, míg győzött a lustaság és boltba menés helyett inkább megoldottam a feladványt úgy, hogy olyasmiket használtam, amiből volt itthon. Elég jó lett.

Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
2 fej hagyma
olaj
300 g gomba
5 gerezd fokhagyma
só, bors
2 kicsi paradicsompüré (sűrített paradicsom)
kevéske petrezselyem
500 g leveles tészta

1. A húst besózzuk és serpenyőben az olajon minden oldalán 1-2 percig sütjük.
2. A hagymát apróra vágjuk, a gombát megpucoljuk és kis darabokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kb 10-15 percig együtt pároljuk. A végén hozzáadjuk a paradicsompürét és még együtt is rotyogtatjuk kb 5-8 percig. A sütőt előmelegtjük 190 fokra.
3. A tésztát kinyújtjuk és négy részre vágjuk. Mind a négy tésztalapot megkenjük a paradicsomos masszával, ráhelyezzük a húst és feltekerjük, úgy, hogy a végeit benyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással, és ferdén bevagdossuk.
4. Sütőbe tesszük, majd 5-6 perc sütés után 175 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és addig sütjük, míg a tészta szép aranybarna színű lesz (nekem kb fél óra kellett még). Felszeletelés előtt pihentetjük még langyos helyen kb 10 percig.

Előző cikkFehércsoki-krém eperrel
Következő cikkMedvehagymás-kacsazsíros kifli

1 hozzászólás