Narancsos cheesecake brownie-val

0

Ez nem a málnás cheesecake brownie, hanem a narancsos.

Sorra ünnepeljük a 30. szülinapokat, legutóbb februárban volt egy klassz hétvégénk a Mátrában, ahova Meli barátnőm hozott tortát. Nagyon jófej volt, mint mindig és most különösen meghatott: előzetesen átküldte nekünk a linket, hogy ez lesz a torta, amit el fog készíteni. Megnéztem, láttam a nyers tojást benne, amit én nagy ívben kerülök, de nem szóltam neki, gondoltam, ha már elvállalta, nem fogok kötözködni. Erre mennyire jófej? Úgy csinálta meg, hogy kihagyta belőle a nyers tojást és ráadásul brownie alappal, amit ha jól emlékszem a továbbfejlesztett túró rudi torta kapcsán döntött el, hogy „mostantól mindent brownie alapon fog készíteni”:) Szóval ilyen kis figyelmes volt és ez rém jól esett, ahogy a torta is. Bár vannak, akik szerint, „ha csokis akkor citromos és nem narancsos”:), nálam a citrom és a narancs is tökéletes csoki mellé. Igen jó darab. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:
18-20 cm-es tortaformához:

A brownie-hoz:

65 g étcsoki (nálam minimum 60%-os)
65 g vaj
85 g cukor
1 tojás
35 g liszt

A krémsajtos réteghez:
30 dkg krémsajt
15 dkg tejföl
6 ek porcukor
3 ek citromlé
1 narancs reszelt héja
1 csomag zselatinfix

1 narancs reszelt héja a tetejére

Elkészítjük a brownie-alapot:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl (érdemes kivenni a formából egy rácsra, úgy gyorsabban hűl).

Ha kihűlt a brownie, visszatesszük a formába és elkészítjük a krémsajtos réteget.

A krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a citromlevet jól elkeverjük, majd a végén hozzáadjuk a zselatinfixet és jól kikeverjük. A brownie-ra adagoljuk, egyenletesen eloszlatjuk és hűtőbe rakjuk kb 1 órára.

Tálalás előtt még narancshéjat reszelünk a tetejére, de ez el is hagyható, vagy helyettesíthető reszelt csokival pl.

Előző cikkÉtelfotós játék
Következő cikkÉtelfotós játék (Puffotó:) 1. Kenyér

1 hozzászólás