Sütiklub 1. – Tejberizsgolyók aszalt áfonyával

    0

    Első kör a sütiklubban. Egy mozgalmi ember benne van más mozgalmában is, vagy nem? Hogy van ez? Na szóval. A játék lényege – ha jól értettem:) – hogy adott alapanyagokból kell mást csinálni. Több ponton buktam a dolgot, de azért leírom, hátha ér egy fél nevezést. Szóval buktam ott, hogy beragadt az agyam és azt hittem, hogy a mennyiségeknek is azonosaknak kell lenni… És buktam ott, hogy kihagytam belőle 2 dolgot is, és csak az egyiket tudom kapufára menteni.

    Tehát. Adva volt egy tejberizs feketecseresznyés kávésziruppal. Ehhez képest ez lett belőle:

    Hozzávalók kb 8 db gombóchoz:
    50 g rizs
    2 dl tej
    0,5 dl tejszín
    1/4 tk vaníliaaroma
    1 ek cukor

    20 g aszalt áfonya (feketecseresznye eleve kizárt, vidéken élek gyerekek)
    3 ek víz

    1. A tejet és a tejszínt egy kis lábasban felforrósítjuk, beleszórjuk a rizst, a vaníliát és a cukrot és fedő alatt kicsi lángon sokáig főzzük, amíg jól megfő a rizs és besűrűsödik az egész. Nekem bazi sokáig tartott, itt jöttem rá, hogy nem kellett volna tartanom a mennyiséget, elvégre én nem tejberizsre gyúrok…Szóval szerintem minimum fél dl tejjel kevesebbet használjatok!!

    2. Ha ez megvan, félretesszük, míg teljesen kihűl. Közben beáztatjuk az áfonyát a vízbe.

    3. Ha kihűlt a rizs, az áfonya pedig megpuhult, akkor az áfonyát (lecsepegtetve) a rizshez keverjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk és kicsit hűtőbe rakjuk tálalás előtt.

    Bevallom, csináltam egy kávés-visszamaradt áfonyásvizes, cukros szirupot is, és próbaként belemártottam az egyik gombócot, de nekem nem ízlett annyira, mint magában, ezért le sem írom…

    Viszont a mandulát totál elfelejtettem. Ha most még javíthatok, akkor azt tudom elképzelni, hogy A: megforgatjuk a gombócokat az apróra vágott mandulában, vagy B: eleve hozzákeverjük azt is, és úgy gombócozunk.

    Hát ez lenne a nevezésem főnök. Remélem, azért átcsusszanok:) 

    Előző cikkAlmás-csokis muffin
    Következő cikkStromboli – nem vulkán

    1 hozzászólás