Stromboli – nem vulkán

0

A focaccia-báró újabb találmánya. A TV-ben látta, szerette meg és akarta aztán. Egyet megcsináltam én, aztán a másikat, a képen látható példányt már ő maga, amíg én vígan folyattam a borokat a bendőmbe a Badacsonyban. Jó is volt. Még a végén rovatot kap..:)

Pizzatészta:
fél kg liszt
1 lapos evőkanál só
fél evőkanál szárított oregáno
frissen őrölt fekete bors
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj

1 konzerv darabolt hámozott paradicsom
10-12 dkg Camembert vagy Brie sajt
5-10 dkg reszelt gouda
10-15 szem zöld olajbogyó
5 dkg sonka
2 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj, cukor
1 tojás (kenéshez)

1. A tésztához szükséges alapanyagokat a fenti sorrendben egy nagy tálba öntjük, kicsit kézzel összegyúrjuk, majd dagasztókarokkal ellátott robotgéppel hólyagosan simára dagasztjuk.
2. Letakarjuk és kb. 45-60 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A paradicsomot egy lábasba öntjük, rotyogtatjuk, közben fakanállal szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat, majd a végén 5-10 perc után levesszük a tűzről és átmegyünk rajta a botmixerrel.
4. A lilahagymát felkarikázzuk és kevéske olajon 1 ek cukorral és egy csipet sóval megfonnyasztjuk.
5. Előkészítjük a töltelék többi részét is: lereszeljük a sajtot, megpucoljuk és szétnyomjuk a fokhagymát, félbevagdossuk az olívát.
5. Ha megkelt a tészta, akkor kettéosztjuk és csak az egyikkel dolgozunk tovább. Kinyújtjuk egy nagy téglalappá, megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a tölteléknek szánt cuccok felét: lilahagymát, fokhagymát, sonkát, olívát, camembert-t, reszelt sajtot és ha minden rajta van, akkor feltekerjük. A végeit összecsippentjük, lekenjük a tetejét tojással. Ugyanígy járunk el a másik tésztadarabbal is.
7. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és ha megvannak a tekercsek, akkor a tepsire rakjuk, és 8-10 percig sütjük.

A töltelékhez az ötlet innen származik.

Előző cikkSütiklub 1. – Tejberizsgolyók aszalt áfonyával
Következő cikkNarancsos torta

1 hozzászólás