Almás-csokis muffin

0

Kis éji muffin. Éjfélkor készült a Super Bowl éjszakáján. Elvégre valamivel el kellett ütni az időt.

Hozzávalók 12-16 db muffinhoz:
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg natúr joghurt
3 tojás
12 dkg cukor
17 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
50-80 g étcsoki kis kockákra vágva
3 alma megpucolva, kis kockákra vágva

1. Az almát és a csokit előkészítjük, a vajat megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőformát előkészítjük (ha szilikonos, akkor csak tepsire rakjuk, ha nem szilikonos, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral
2. Egy nagy tálban robotgéppel elkeverjük a vajat, cukrokat, tojásokat, joghurtot.
3. Egy másik tálba kimérjük és elkeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát.
4. A két tál tartalmát összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat és az almakockákat, a muffinformákba kanalazzuk és kb 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Muffinállvány, muffinsütőformák és kapszlik a Gasztroshopban.

Előző cikkSok-kicsi átadás
Következő cikkSütiklub 1. – Tejberizsgolyók aszalt áfonyával

1 hozzászólás