Emberke bonbon (citromos-gyömbéres)

0

A legkúlabb kreálmány evör.

Megszületett egy kis család: Ginger Úr és családja. Szerintem baromi jófejek, roppant egyszerűen meg lehet csinálni őket és ez a kis család most különösen finom is lett. Testi hibáikat nekem köszönhetik, kellő rutinnal majd modellalkatot is tudok kreálni..

Citromos-gyömbéres bonbon:
Hozzávalók kb 1 focicsapatnyi emberkéhez:
150 g étcsoki
45 g vaj
1 ek tejszín
1,5 ek szárított reszelt citromhéj
0,5 ek őrölt gyömbér

A csokit, a vajat és a tejszínt kislábasban összeolvasztjuk és a végén hozzákeverjük a reszelt citromhéjat meg a gyömbért. A formába öntjük, hozzáütögetjük a munkapulthoz, a tetejét spatulával lehúzzuk, és hűtőbe tesszük míg megermed.

Az ízesítéshez az ötletet Belly adta még tavaly.

A jópofa bonbonformát pedig itt „találtam”:)

Előző cikkCitromos-bazsalikomos sütemény
Következő cikkSzíriai sólet

1 hozzászólás

  1. 🙂 ugye?!! Viki, én csak a cote d’or-tól ettem azt a bazidrága citromos-gyömbéres csokit, az nagyon finom volt!! Csibe:):) ez jár nekünk, de nem?:) flatcat – sajnálom:( na és mi váltotta ki belőled ezt az elhatározást?:)csajok, köszi szépen, örülök, hogy tetszik!!!

  2. Először is nagyon szépen köszönönöm, amit írtál, nagyon kedves, nagyon jól esik! Nagyon örültem a tegnapi találkozásunknak, nagyon pozitív élmény volt, és már folyamatban van egy bejegyzés róla és nyereményről. :-)A bonbonok pedig nagyon édesek!!!! A bonbonformákra pedig lecsapok most rögtön! 🙂

  3. A legutóbb beszerzett színes pöttyös sütőtálaim beszuszakoláskor a konyhaszekrényem elérte a tárolóképessége felső határát és rám borult az összes kütyü. :)Szóval ezek az emberkés formák majd a dolgozószobában lesznek elszállásolva. :)))