Régi terv már ez, de jól elfelejtettem. Csak akkor ugrott be megint, mikor Manna kirakta a blogjára. Elég jó darab, én legközelebb nem udvariaskodok, minimum megduplázom a bazsalikom mennyiségét, szerintem azt még simán elbírja. Azt mondja Manna a végén, hogy feltétlenül várjuk ki, amíg kihűl, mert csak úgy lehet szeletelni.. Szerintetek mi kivártuk?:) És igen, minden erőmmel azon vagyok, hogy alulmúljam önmagam és sorozatosan gyenge képekkel borzoljam a kedélyeket, de ezúttal mentségemre szóljon, hogy teljesen idegen körülmények között kellett hoznom az elvárt alacsony szintet. (cini, cini, cinizmus:):)
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg liszt
3 dkg cukor
csipet só
7 dkg hideg vaj
egy tojássárgája a tészta megkenéséhez (én ezt elhagytam)
A tetejére:
1. A „tetejére” szekció tagjai közül kimérjük az 1 dl citromlevet, felforraljuk és levesszük a tűzről, beledobunk 5-6 db bazsalikomlevelet és állni hagyjuk minimum 20 percig.
2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
3. A tésztához a hozzávalókat elmorzsoljuk (cukor, liszt, vaj, só), összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, és egy 20×20-as sütőformába nyomkodjuk, betoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük. (nálam ez kb 15-20 perc volt). Ha kész, gyorsan ráöntjük a tojássárgáját, ezt jól magába szívja és akkor a teteje nem fogja átáztatni nagyon a tésztát.
4. A bazsalikomos citromlevet leszűrjük. Amíg sül a tészta, gyorsan összeállítjuk a tetejét: A cukrot a tojásokkal és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a citromhéjat és a lisztet, elkeverjük, és amikor megsült az alap és már ráöntöttük a tojássárgáját, akkor ezt is ráborítjuk és kb 20 percig sütjük még.
Én is elmondom, hogy csak hidegen szeletelhető, de nem tudom számít e valamit:)
Nézz be hozzám kérlek, vár egy díj!
Na, már megint egy olyan recept, amit ki kell próbálnom :))
sioppeia, köszönöm szépen! nagyon kedves vagy!csibe:) költözzünk össze?:)
La vagyok maradva nem hallottam még az cukor-bazsalikom párosításról! Izgi lehet…:) ..és ez az intenzív sárga, nagyon divatos.:)
Ezzel én is úgy vagyok mint Csibe, ki kell próbálnom. Még jó, hogy mindig túl sok citromot veszek. 🙂
Csodásan néz ki!
Nagyon szép színe van, az íze isteni lehet
Hogy ez milyen guszta! 🙂
Én is kipróbáltam ugyanezt 1-2 hete, vendégségben teszteltük.Saját kommentem: a krémbe én is vágnék még sok-sok friss bazsalikomlevelet legközelebb 🙂 De tuti kis sütemény!
nahát, milyen sikere van a sárga sütinek. örülök, hogy tetszik:) próbáljátok ki!
Hmm, citrom és bazsalikom párosítás! Sokszor olvastam már róla, de még nem kóstoltam, nagyon gusztusos, biztos nagyon finom is!
„egy tojássárgája a tészta megkenéséhez (én ezt elhagytam)” vs. „Ha kész, gyorsan ráöntjük a tojássárgáját, ezt jól magába szívja és akkor a teteje nem fogja átáztatni nagyon a tésztát.”Most akkor elhagytad vagy nem hagytad el? 🙂 Még mielőtt elrontanám, pedig már nagyon ráizgultam, hogy ma ezt fogok vacsorázni.
josé, én elhagytam, de ha te akarod, akkor öntsd rá. azért hagytam benne a sort, hogy ha valaki akarja, akkor kenje meg nyugodtan. na ügyesen este!
Könnyű kis sütinek tűnik, nagyon guszta 🙂