Sonkával-sajttal töltött gomba

0

Szerintem először én ilyet 1996-ban ettem, na nem mintha minden étkezést excelben vezetnék a disco halála óta, de erre kifejezetten emlékszem, mert akkor pont itt nyaraltunk Füreden és kivételesen egy étteremben vacsoráztunk, és ott ettem én ilyet. Hálistennek akkor már 15 éves voltam és nem csorgattam a nyálam a kikötőben, hogy felkapaszkodhassak a „Disco Hajóra”, pedig kiskrampó koromban nagyon-nagyon akartam, de 15 évesen már kellemesen felvilágosult és sznob voltam ahhoz, hogy ezt hanyag eleganciával lenézzem, elvégre akkoriban masszív Kispálosként nem csöröghettem a Coco Jumbora. Na mindegy is, kb utána legközelebb Portugáliában ettem ilyet, és azóta itthon sokszor, kiválóan alkalmas az elfekvő sonkamaradékok felhasználására.

Hozzávalók:
fél kg jó nagy csiperkegomba
10 dkg sonka kis darabokra vágva
10 dkg reszelt sajt (gouda)

A gombát alaposan megtisztítjuk, a szárát kitörjük és félretesszük. A sütőt 200 fokra melegítjük.
A sajto reszeljük, a sonkát apró darabokra vágjuk, a gomba szárát is felvagdossuk és ezt a három dolgot összekeverjük. A gombákat egy mélyebb sütőformába sorakoztatjuk (pl. jénai), megtöltjük őket a töltelékkel, a tetejére még reszelünk sajtot és kb 20 percig sütjük.

Előző cikkKakaós kalács helyett csiga
Következő cikkCsokis pavlova