Kakaós kalács helyett csiga

0

Pont úgy néz ki, mint egy kalács, ha? Hát cserébe ez inkább egy csiga. Arra ugyanis még nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan milyen vastagra kell nyújtani a tésztát, amikor ilyen ízesített kalácsot csinálunk, ahhoz, hogy ne nyomuljon ki belőle a töltelék, ne repedjen szét, stb. Mert hogy egy valamirevaló kakaós kalácsot úgy kell csinálni, hogy tésztát gyúrunk, kelesztünk, aztán hat részre szedjük, egyenként kinyújtjuk téglalapalakúra, azt megkenjük krémmel, feltekerjük, majd ha mind a hat rúd kész van, akkor azokat jól összefonjuk és kapunk egy szép kalácsot. Na ez nekem nem sikerült, csúnya kalácsot kaptam, úgyhogy legközelebb már csak csigákat készítettem, abban viszonylag kicsi a rizikó. Hát ennyit erről.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
4 dl tej
6 dkg cukor
2 ek olaj
3 tojássárgája

Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek kakaópor
2 cs. vaníliás cukor

1. 2 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt (pici cukrot is szórunk bele), majd az összes többi hozzávalóval és a maradék tejjel összegyúrjuk. Fél-egy órán át kelesztjük.
2. Közben elkészítjük a krémet: megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a cukrokat és a kakaóport.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A megkelt tészta kb 1/5 részét leszakítjuk, lisztezett gyúródeszkán téglalapalakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, úgy, hogy minden oldalon kb 1 cm perem maradjon. A 2 rövidebb végét felhajtjuk és hosszában feltekerjük, majd egy éles késsel 1,5 -2 cm-es szeletekre vágjuk, és az így kapott csigákat tepsire rakjuk. Ugyanígy járunk el a tészta többi részével is, majd kb 20-25 percig sütjük.

Előző cikkVendégem Vagy Vacsorára 2. évad 1. forduló
Következő cikkSonkával-sajttal töltött gomba

1 hozzászólás