Répatorta egyszerűen

0

Rachel Allen répatorta receptje egyszerűen tökéletes. Hibátlan, nagyon finom süti, ezt is a síelésre vittem. A megadott mennyiség elegendő egy 13 cm átmérőjű köralakú sütőformához és kb 7-8 db muffinformához – de nem nő meg úgy, mint a muffinok általában.

A hibátlan répatorta recept

Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
(100 g mazsola – elhagyható)

Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg pocukor

1. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát.
3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, (a mazsolát) és a diót.
4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.
5. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük.
6. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet:

(Dupla adag elég volt egy 26-os formához, és egy 13-as formához)

A zene pedig most egy kis funny video: Stayin’ Alive – sztárok mókáztak jótékonysági célból:

Előző cikkKivis muffin
Következő cikkNarancsos polentakeksz

1 hozzászólás

  1. Ez a süti a család egyik nagy kedvence lett!Bár én annyi változtatással csinálom,hogy mazsola helyett étcsokit teszek bele,mert mi nem szeretjük a mazsolát.Már több cukrászdában ettem répatortát,hogy hátha találok még egy ilyen jót,mint amilyen te receptedből készül.Eddig még nem volt ilyen,azok a sütik a közelébe se értek!!!Fantasztikus recept,köszönjükkkkkk 🙂

  2. Szia! Ma megcsinaltam ezt kis atalakitasokkal, meg fele mennyiseggel mindenböl es pici praline papirkosarkakban kisütöttem (igy is 42 db lett). Amolyan repas mini muffin lett belöle. Ez ugyanis a teszt kis angyalkank masodik szülinapjara. A mini muffin jobban elfer a gyerekkezben a repas valtozat meg azt az erzetet kelti, hogy igy sokkal egeszsegesebb. Az eddigi tesztelök (4db) nem szivesen hagytak abba a probalast. Juli

  3. Mi köszönjük a receptet!Azt viszont nem írtam, hogy mascarpone nélkül csináltam, szamócalekvárral, és úgy is ízlett a vendégeknek, mindenki evett és csomagoltatott, nekünk alig maradt. Legközelebb szerintem megpróbálom mascarponéval.

  4. Ez majdnem ugyanaz a recept, amit én találtam egy gyerekeknek szóló receptkönyvben es feltettem a nosaltyra (www.nosalty.hu/recept/mascarpones-repatorta). Az is nagyon finom, ill az arányosan már kicsit nagyobb adag, 26-os formához. Valóban ez a legfinomabb répatorta, ajánlom mindenkinek!!!