Rachel Allen répatorta receptje egyszerűen tökéletes. Hibátlan, nagyon finom süti, ezt is a síelésre vittem. A megadott mennyiség elegendő egy 13 cm átmérőjű köralakú sütőformához és kb 7-8 db muffinformához – de nem nő meg úgy, mint a muffinok általában.
A hibátlan répatorta recept
Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
(100 g mazsola – elhagyható)
Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg pocukor
1. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát.
3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, (a mazsolát) és a diót.
4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.
5. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük.
6. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet:
(Dupla adag elég volt egy 26-os formához, és egy 13-as formához)
A zene pedig most egy kis funny video: Stayin’ Alive – sztárok mókáztak jótékonysági célból:
Én is ezt szoktam sütni, a legjobb, amit valaha ettem.Olyan jó lenne, ha kipróbálnál még recepteket Tőle az új könyvedből és fel is tennéd. Rita
Rachelt én is szeretem. Meg ezt a réptatortát is.
Rita – pontosan így lesz, ahogy mondod. própálgatok és posztolgatok!! Puszedli – na látod, akkor már van egy dolog, amiről tudod, hogy szeretem:)
Most már nekem is ki kell próbálnom, még soha nem csináltam répatortát. Olyan szép lett!
Csibe – hát ha lehet magamat nyomítani, akkor most kivételesen megteszem. ha még sosem próbáltad, akkor ez legyen az első:) tényleg nagyon-nagyon finom!
én is rendszeresen sütök répatortát és a krémre szórt vágott mandulával és pici marcipán répákkal még finomabb!ja, és a mascarpone krémsajttal is helyettesíthető
szia névtelen! köszi a tippet. én ugyan nem szeretem annyira a marcipánt, de biztos jó úgy is!
A hetvegen sutottem, hihetetlen egyszeru es tenyleg tokeletes! Koszi a receptet!
gabesz, én is köszönöm a visszajelzést! örülök, hogy működött.
2 hét -2-szer megsütve (illetve 3x, de egy leesett 🙁 )Isteni, tényleg a legjobb!Köszi!!!Mascarpone tényleg helyettesítő krémsajttal, de kár érte. Egyszer egy diszkontossal jól elrontottam a répatortám…
köazi ildi, nagyon örülök!
Ez a süti a család egyik nagy kedvence lett!Bár én annyi változtatással csinálom,hogy mazsola helyett étcsokit teszek bele,mert mi nem szeretjük a mazsolát.Már több cukrászdában ettem répatortát,hogy hátha találok még egy ilyen jót,mint amilyen te receptedből készül.Eddig még nem volt ilyen,azok a sütik a közelébe se értek!!!Fantasztikus recept,köszönjükkkkkk 🙂
zene füleimnek, köszi névtelen!
Szerinted menni fog dió nélkül is? Vagy dió helyett mandulával (szeletelt)? Mert férjnek lenne első szülinapra feleségi szerepkörben, és mikor elvett, azt hitte, hogy tudok sütni:)Köszi nagyon!
Szia! Ma megcsinaltam ezt kis atalakitasokkal, meg fele mennyiseggel mindenböl es pici praline papirkosarkakban kisütöttem (igy is 42 db lett). Amolyan repas mini muffin lett belöle. Ez ugyanis a teszt kis angyalkank masodik szülinapjara. A mini muffin jobban elfer a gyerekkezben a repas valtozat meg azt az erzetet kelti, hogy igy sokkal egeszsegesebb. Az eddigi tesztelök (4db) nem szivesen hagytak abba a probalast. Juli
Szia!Szerinted olaj helyett meg lehet csinálni margarinnal vagy vajjal is?Zsófi
huha, van egy kis elmaradásom. dió nélkül megy persze, de úgy a legjobb. a mandula is jó. Juli, köszi, Zsófi – vajjal talán, de soha nem próbáltam:)
A héten megcsináltam a tortát, isteni lett. :DAz olaj helyettesítését csak azért kérdeztem, mert nemrég csináltam egy citromos-mákos muffint, ami sajnos kőkemény lett, de ezek szerint nem az olaj miatt. 🙂
Egy kicsit előítéleteim voltak a tortával kapcsolatban, mert mi van, ha valaki nem szereti répát?Szerintem tipikus.Nos az összejövetelen akkora sikert aratott, hogy alig tudtam magunknak kimenteni egy kis db-ot.
zsófi, barbi, szuper!! örülök a sikernek és köszi a visszajelzést
Mi köszönjük a receptet!Azt viszont nem írtam, hogy mascarpone nélkül csináltam, szamócalekvárral, és úgy is ízlett a vendégeknek, mindenki evett és csomagoltatott, nekünk alig maradt. Legközelebb szerintem megpróbálom mascarponéval.
csupa jó ötlet barbi! köszi!
Hát én ezt elkészítettem most hétvégén és isteni finom volt!!! Nem bírtuk abbahagyni 🙂
Ez majdnem ugyanaz a recept, amit én találtam egy gyerekeknek szóló receptkönyvben es feltettem a nosaltyra (www.nosalty.hu/recept/mascarpones-repatorta). Az is nagyon finom, ill az arányosan már kicsit nagyobb adag, 26-os formához. Valóban ez a legfinomabb répatorta, ajánlom mindenkinek!!!
Uhhh nagyon fincsi ez a recept! vagyis a torta 🙂 Én annyit módosítottam, hogy a tésztába raktam étcsoki darabokat és a tetején a mascarponét elkevertem olvasztott fehér csokival 😉
örülünk, köszi szépen a visszajelzést!!
Szeretném megkérdezni, hogy 26 cm- es torteformához a másfélszeres adag elég lesz? Illetve, akkor nem lesz sok bele a 45 dkg répa? Köszi a választ előre is…
Tökéletes ez a süti. Köszönöm a receptet!