Narancsos polentakeksz

0

Ez még az egyes számú receptes füzetemben volt feljegyezve, akkoriban írtam ki valahonnan, amikor még egy Jamie könyvem sem volt. Bezzeg most, hogy beleszerettem végre én is, most nem győzöm beszerezni a már nem kapható könyveket. De hála Vörösvárnak, sikerült beszereznem két korábbi példányt:)Na lényeg, hogy ez egy rém egyszerű keksz, és mint arra okosan rájöttem, ez volt az, amit Niki is nemrég sütött meg. Csak akkor én nem kapcsoltam.. Szóval ez van a képen:

Hozzávalók:
170 g vaj
170 g cukor
255 g polenta
100 g liszt
2-3 narancs reszelt héja
2 tojás

1. A vajat elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt teszünk rá, 190 fokra előmelegítjük a sütőt.
3. A tésztából gombócokat formázunk, szétlapítjuk őket, tepsire rakjuk és a nálam bevált 12 perc alatt készre sütjük.

Elég jó sárga, nem?

Előző cikkRépatorta egyszerűen
Következő cikkKiskés

1 hozzászólás

  1. Ez nagyon jól hangzik (és persze jól is néz ki)!!! Pont a napokban készítettem én is hasonló kekszet (most csak úgy kútfejből), csak én kukoricalisztet tettem bele és citromhéjat. Ez a kukoricadarás verzió még jobb lehet, mert gondolom olyan jó ropogós tőle!?