Ez még az egyes számú receptes füzetemben volt feljegyezve, akkoriban írtam ki valahonnan, amikor még egy Jamie könyvem sem volt. Bezzeg most, hogy beleszerettem végre én is, most nem győzöm beszerezni a már nem kapható könyveket. De hála Vörösvárnak, sikerült beszereznem két korábbi példányt:)Na lényeg, hogy ez egy rém egyszerű keksz, és mint arra okosan rájöttem, ez volt az, amit Niki is nemrég sütött meg. Csak akkor én nem kapcsoltam.. Szóval ez van a képen:
Hozzávalók:
170 g vaj
170 g cukor
255 g polenta
100 g liszt
2-3 narancs reszelt héja
2 tojás
1. A vajat elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Előkészítünk egy tepsit, sütőpapírt teszünk rá, 190 fokra előmelegítjük a sütőt.
3. A tésztából gombócokat formázunk, szétlapítjuk őket, tepsire rakjuk és a nálam bevált 12 perc alatt készre sütjük.
Elég jó sárga, nem?
Polenta kekszet én is csináltam már, csak Martha Stewart- féle receptből. Olyan vidám, és szép színe lesz a kekszeknek, nem? Gyönyörű a tiéd is, ez a mély sárga…hihetetlen!:)
Nagyon jól néz ki!Egy kérdés, polenta=kukoricaliszt vagy polenta=kukoricadara?Hallottam már mindkettőre használni, sőt a kukoricadarából főtt kását is nevezik így.Köszi.
poppy – látom, Te is nagy barátja lettél marthának:):) köszi, szerintem is klassz a színe! Garffyka – köszi, és jogos, kukoricadarát értek a polenta alatt, mindjárt ki is egészítem. ez szimpla dara volt.
Ez nagyon jól hangzik (és persze jól is néz ki)!!! Pont a napokban készítettem én is hasonló kekszet (most csak úgy kútfejből), csak én kukoricalisztet tettem bele és citromhéjat. Ez a kukoricadarás verzió még jobb lehet, mert gondolom olyan jó ropogós tőle!?
Ez nálunk is futott már, a Naked Chef Returns-ben van, ha jól emlékszem (egyetlen J.O. könyvem). Én is imádtam, de szerintem a nálunk kapható kukoricadara kicsit túl nagy hozzá, kipróbálnám egyszer az olaszos finomabbra darálttal.
Pepper: De még mennyire!:) Ha időm engedné, még jobban összemelegednénk.:P
ildi – jaja, kicsit ropogós. de az a lisztes-citromos is jó lehet. niki – na majd ha lesz, kipróbálom a finomabb darával ispoppy:):):)
Isteni finom. A kukoricadarát nem kell előtte megfőzni? Mert így ropogós, „szemcsés” lett.
szia, én nem főztem meg, pont azért hogy kicsit roppanós legyen. de ki lehet próbálni úgy is.