Banános-csokis sütemény

0

Egyszer-kétszer kifejtettem már, hogy mennyire durván elismerésfüggő vagyok, főzés és egyébfronton egyaránt. Ez eddig ok. Dehát a család az ugye adva van és a barátokat sem ezalapján válogatjuk, így vannak olyan páciensek, akik bármit kapnak, bármennyire is ízlik, csendben termelik be a tápot, akkor is, ha nagyon-nagyon ízlik nekik. Igen, vannak ők. Őket is szeretjük, de másért:) Vannak, akiknek ha ízlik valami, vagy nagyon ízlik, akkor mondják is, jól is esik, de nincs az a nagy katarzis. Őket is szeretjük, de másért:) És vannak olyanok, akik ha ízlik valami, akkor már azt is úgy mondják, hogy az ember legszívesebben azonnal állna neki a következő fogásnak, hogy még több és még több ilyen nagy elismerést zsebeljen be, ha meg valami nagyon nagyon ízlik nekik, hát annál több kedves elismerő szót kiskukta nem is várhat. Na, hát I barátunk ebbe az utóbbi táborba tartozik, egyik legkedvencebb „kosztosom”:) És ez az ő kedvenc süteménye, legalábbis azokból amiket már evett nálam.

Hozzávalók egy 18×24 cm-es sütőformához:

12,5 dkg vaj
12 dkg cukor
2 db banán villával szétnyomkodva
2 db tojás
18 dkg liszt
0,5 tk sütőpor
9 dkg étcsokoládé

A csokimázhoz:

8 dkg étcsokoládé
1 kk olaj

A sütőformát kivajazzuk és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokit apróra vágjuk vagy lereszeljük. A vajat megolvasztjuk,  hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a szétnyomkodott banánokat és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az apróra vágott vagy reszelt csokoládét, jól elkeverjük, a sütőformába kanalazzuk, egyenletesen eloszlatjuk és 20 perc alatt készre sütjük.  Hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, elkészítjük a csokimázat. Kis lábasban alacsony hőmérsékleten olvasztani kezdjük a csokoládét, kevergetve, nehogy leégjen, majd ha megolvadt, hozzáadunk 1 kk olajat, jól elkeverjük és a fényes csokimázzal lekenjük a sütemény tetejét, megvárjuk míg megdermed és kész a hétvégi sütemény!

És akkor Coldplay Viva La Vida I-nek:)

Előző cikkProvence-i csirkemell
Következő cikkSajtos tócsni

1 hozzászólás