Sajtos tócsni

0

Úgy látszik, ez egy ilyen tócsnis hét. Esküszöm nem direkt. A hagyományos tócsnit is imádom, ezek is beváltak, mit mondjak még? A tócsni az tócsni, legalábbis nálunk tócsni, és nem tócsi, nem lepcsánka és nem más. Hanem tócsni. Mondjuk most, hogy így leírtam 1 perc alatt kb 4-szer, azt is kijelenthetem, hogy a levesbetét mellett ez is egy olyan szó, ami semmiképpen nem indulna a Doctor Pepper által legszebbnek tartott gasztroszavak kategóriában, hanem inkább a citrom-díjasok között, tócsni, mócsing, levesbetét – na, már van három:) Lényeg a lényeg, hogy ez is finom:

Hozzávalók:
25 dkg krumpli
6 dkg krémsajt
2 tojás különválasztva
2 ek liszt
só, bors
fél kk mustár
olaj

1. A krumplit lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.
2. A tojások sárgáját, a krémsajtot, sót, borsot és mustárt a krumplihoz keverjük.
3. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a sajtos krumplihoz keverjük.
4. Serpenyőben kevés olajat hevítünk (éppen csak egy evőkanálnyit), 2 evőkanálnyi masszát kanalazunk bele, szétlapítjuk, majd mindkét oldalát 3-4 percig sütjük. (Természetesen az olajat folyamatosan pótoljuk)

Tehetségkutatás és találás angol módra:

Előző cikkBanános-csokis sütemény
Következő cikkBonbongyűjtemény frissítés!