Almás-szilvás cobbler

0

Magamhoz képest hosszas hezitálás után végülis úgy döntöttem, hogy nem bezárom a blogot, hanem inkább folytatom, sőt még életet is lehelek bele. Feltéve, hogy visszatér a puffinos-beszélőkém is. Egyelőre csak keresgélem, de majdcsak belelendülök megint. Elsőként akkor egy korábbi cobbler:




A kompóthoz:
450 g alma, meghámozva, magház nélkül, kockákra vágva
1 citrom leve
100 g cukor
250 g szilva, kimagozva, kockákra vágva

A tésztához:
100 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
50 g vaj
50 g cukor
1 tojás
4 ek tej
50 g dió

1. Az almát egy lábosba tesszük a citromlével, acukoral és 1 ek vízzel. Felforraljuk, aztán fedő alatt pároljuk 5 percig. Hozzáadjuk a szilvát és további 5 percig főzzük együtt.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy kb 1,5 literes tűzálló sütőformát.
3. A lisztet és a fahéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a tojást és a tejet és könnyedén elkeverjük, lágy tésztává.
4. A gyümölcsöket a formába öntjük, rákanalazzuk és nagyjából egyenletesen eloszlatjuk rajta a tésztát, megszórjuk dióval és 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már a teteje kezd pirulni, ropogós.

Forrás: Good Food sorozat 101 csábító desszert – kissé módosítva

Zenebona pedig legyen mondjuk ez itt: John Mayer: who says

Előző cikkKarfiolkrémleves sajtdarabokkal
Következő cikkAlmás tócsni

1 hozzászólás