Magamhoz képest hosszas hezitálás után végülis úgy döntöttem, hogy nem bezárom a blogot, hanem inkább folytatom, sőt még életet is lehelek bele. Feltéve, hogy visszatér a puffinos-beszélőkém is. Egyelőre csak keresgélem, de majdcsak belelendülök megint. Elsőként akkor egy korábbi cobbler:
A kompóthoz:
450 g alma, meghámozva, magház nélkül, kockákra vágva
1 citrom leve
100 g cukor
250 g szilva, kimagozva, kockákra vágva
A tésztához:
100 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
50 g vaj
50 g cukor
1 tojás
4 ek tej
50 g dió
1. Az almát egy lábosba tesszük a citromlével, acukoral és 1 ek vízzel. Felforraljuk, aztán fedő alatt pároljuk 5 percig. Hozzáadjuk a szilvát és további 5 percig főzzük együtt.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk egy kb 1,5 literes tűzálló sütőformát.
3. A lisztet és a fahéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a tojást és a tejet és könnyedén elkeverjük, lágy tésztává.
4. A gyümölcsöket a formába öntjük, rákanalazzuk és nagyjából egyenletesen eloszlatjuk rajta a tésztát, megszórjuk dióval és 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már a teteje kezd pirulni, ropogós.
Forrás: Good Food sorozat 101 csábító desszert – kissé módosítva
Zenebona pedig legyen mondjuk ez itt: John Mayer: who says
Nagy az örömöm ,hogy visszatértél
Hiányoztál Doki! Jó ez a recept, körtével és almával is biztos működik, ugye? Szilvi
Köszi mindkettőtöknek!:) Szilvi – persze, biztos, hogy körtével is működik!
Nagyon jól néz ki, de sosem hallottam róla, lefordítanád nekem, mi ez a „cobbler”? Piskótához, vagy pitéhez hasonlít, vagy másféle?
inkább pitéhez hasonlít, gyümölcsös süti, alulra kerül a gyümölcs, rá meg egy könnyű tészta és így sütjük meg. kb ez a cobbler lényege.