Útravaló keksz II. – Mogyorós keksz

0
Megtaláltam a második legjobb kekszet. Mert a legeslegjobb keksz evör az továbbra is az egyesszámú útravaló keksz, de szorosan felzárkózik mögé ez a példány, ami a múltkori mogyoróvaj-használat után adódott törvényszerűen.

Hozzávalók:
12 dkg liszt
7 dkg kristálycukor
7 dkg barna cukor (vagy ha nincs, a sima is megteszi ehelyett is)
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1 narancs reszelt héja
3 dkg apróra vágott sótlan földimogyoró
5 dkg mogyoróvaj
8 dkg puha vaj
1 tasak vaníliás cukor

1. A sütőt 180 fokra melegítem, egy nagyobb tepsire sütőpapírt helyezek.
2. A tészta hozzávalóit összekeverem, kis golyókat formázok, amiket egymástól távol elhelyezek a tepsin, majd tenyérrel vagy pohárral kilapítom őket és 12 perc alatt készre sütöm. Se több, se kevesebb. Meg kell várni, míg teljesen kihűl!!

A recept elvileg összeragaszt két darabot egy mogyoróvajas-cukros krémmel, sőt a tetejét még étcsokival is bevonja, de szerintem ez felesleges. Így is tökéletes!!

Forrás: Fakanál Recepttár 2008/2

Lisa Stansfield & Barry White: All around the world

Előző cikkAlmás-diós kalács
Következő cikkGordon Ramsay tiramisu

1 hozzászólás

  1. Nekem egyáltalán nem sikerült ez a keksz.Szétfolyt,puha maradt,ráadásul szódabikarbóna íze volt az egésznek.Ez az első alkalom,hogy nem sikerül egy recepted,mert lelkes olvasója és sütögetője vagyok a blogodnak 🙂