Keksznek indult, puszedli lett belőle. A kis facebookos miniszavazáson egyébként ez lett a legnépszerűbb. Persze, hogy az az egy, aminek a receptje nincs feltöltve.. hehe. Na szóval, a remek útravaló kekszet akartam újragyártani, hogy megbizonyosodjak a recept megbízhatóságáról, de elbaltáztam, nem raktam semmit a tepsire, se sütőpapírt, se nem vajaztam ki, úgyhogy a kekszek jól odaragadtak…. viszont a másik adag, amit nem lapítottam el, csak gombócként helyeztem a tepsire, na azokból ilyen frankó kis puszedlik lettek. Az íz ugyanaz.
Ja és egy technikai infó, helyett kettő: Van most már print friendly gomb alul, a facebook like-ok alatt: Erre kell klikkelni, ha a kép nem kell, de a szöveget kinyomtatnád, mert annyira imádod a receptemet, hogy azonnal lefűznéd a Puffin-összes mappádba (mert nyilván van ilyened:) És kicsit alatta van egy olyan, hogy Megosztás, mellette 3 kis ikon, jobb szélen egy boríték. Na, arra kell klikkelni, ha olthatatlan vágyat érzel, hogy továbbpasszold a remek receptet az összes ismerősödnek, vagy éppen magadnak az otthoni email címedre. Clear? Ha nem megy, akkor szóljatok!
Hozzávalók 10-15 db-hoz:
10 dkg étcsoki
3,5 dkg vaj
1/3 tk vaníila aroma
1 tojás
1 narancs reszelt héja
7 dkg cukor
3,5 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
5 dkg étcsoki apróra vágva
A 10 dkg étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, levesszük a tűzről és félretesszük.
Egy tálban a tojást, a cukrot, a vaníila aromát és a narancshéjat gépi habverővel habosra keverjük. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport.
Az 5 dkg étcsokit apróra vágjuk.
Ha mindez megvan, akkor az összes cuccot a megolvasztott vajas csokihoz adjuk, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe. Lehet, hogy 1-2 óra is elég, nálam egy éjszakát bent töltött.
Másnap kivesszük, gombócokat formázunk a masszából, tepsire tesszük, egymástól viszonylag távol, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Lapos tortalapáttal, vagy kiszedőlapáttal még meleg állapotában óvatosan alávágunk, és akkor nem tapad oda, kihűl és ehetjük.
(Az egyik felét tenyérrel ellapítottam, hogy keksz legyen belőle, de az jól odaragadt a sima, kivajazás nélküli, sütőpapír nélküli tepsihez, úgyhogy ezt így nem ajánlom. iszont puszedliként prímán működik)
Ilyen, ha el van lapítva:
Puszedliiii…nyamiii! Azt hiszem „beleszerettem” a pöttyös étkészletedbe! 🙂
Juj finom és én is pöttyöst szeretnék 🙂
azt kell mondanom: Köszönöm. És hogy végre, lehull a recept az elveszett báránykáról…..
mézi, bianka, tudjátok, hol keressétek a pöttyöst:))beastie – szívesen, jó is, hogy kérted, mert így legalább megcsináltam újra.. még jó, hogy ezt nem laci csinálta:):)
A tányérkával együtt kérném a puszedliket, és akkor már a többi pöttyöst is!!!n
Megcsináltam, működik 1-2 órás pihentetéssel is. Isssteni!
lizann – örülök, hogy sikerült. pont ma fogom újrasütni én is, mert valakinek szétfolyt. tesztelem, hogy jól írtam e le..
A csoki és narancs nálam mindig nyerő párosítás!!!
van még egy kosár télapóm…de kétlem, hogy étcsokik lennének. Érdemes őket feldarabolni e célból, vagy szerezzek be inkább étcsokit?:)
hát valamibe azt is el kell használni:) szerintem kipróbálhatod, ha épp nincs étcsokid.
Csak egy kérdés: a 3.5 dkg liszt nem kevés? Vagy el van írva?
Köszönöm
szia, nincs elírva, annyi kell csak bele!