Hozzávalók:
Tészta:
40 g vaj
250 g liszt
25 g porcukor
14 g sütőpor
1 tojás
75 g tej
Töltelék:
100 g szárított áfonya
5-8 ek almalé
100 g dió apróra vágva
2 kisebb alma (vagy 1 nagy:) lereszelve
2-3 ek ribizlilekvár (vagy valamilyen savanykásabb lekvár)
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk egy tepsit.
2. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, a töltelék alapanyagait összekeverjük.
3. A tésztát téglalapalakúra nyújtjuk, 25×30 cm kb. Rákenjük a tölteléket, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a piskótatekercset. A sütőlapra helyezzük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Forrás: az ötlet a Tina konyha 2008/3 számából van, de a tészta elkészítési módja a Szakácsok könyvéből származik
Egy régi kedvenc: Deep Blue Something: Breakfast at Tiffany’s
Lehet, hogy épp nem jó a beszélőkéd, előfordul mindenkinél, hangulatfüggő…De a kalács: az magáért beszél:)))
Jó az a kis tejes köcsög:-)
A kalács nagyon tetszik, jó, hogy nem daráltad a diót. Holnap reggelire, ha kérhetném.És a kép?! Micsoda kompozíciókat alkotsz mostanság:)(Lesz még vacsorás?, mert nagyon jól szórakoztam:))
trinity:) köszi, néha belém szorul a szó:):) ÍB:) jaa, kis kicsög:)Cserkó: elsőre az almát sem reszeltem, hanem kis darabokra vágtam, de az nem volt jó, mert kilyukasztgatta a tésztát… Ja, néha rámjön a komponálásiláz.. aztán meg elmúlik:) de nagyon jól esik, hogy értékeled:)
Szia Doki, nézz be kérlek hozzám: https://thechefviki.blogspot.com/2009/03/baratsag-tunderek.html
Hüüü, ebböl en is kaptam, nagggggyon finom volt!MM
MM:)Örülök, hogy szeretted! P,j