Kókuszos lime-os süti

0
Az alábbi receptet itt találtam. Ha jól látom, 1995 januárjában jelent meg a Gourmet magazinban, ami nem kis mosolyt csalt az orcámra, mert bár a kókuszról már lehetett fogalmam akkortájt, hogy lime-ot még messziről sem láttam 14 évesen, az tuti. Lime, ugyanmár. 95-ben?:-):-) Kiváncsi vagyok, mi lesz 2022-ben az, amit ma még elképzelni sem tudok, akkor viszont rendszeresen fogom használni… Na mindegy, we’ll see, majd szóljatok rám akkor, hogy válaszoljak erre a kérdésre. Szóval a recept:

Hozzávalók:
Alap:
130 g liszt
100 g hideg vaj
24 g kókuszreszelék
70 g + fél ek cukor
1/4 kk só

Krém:
4 tojás
140 g cukor
50 g liszt
3 lime leve
1 ek limehéj

0. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
1. Az alsórészt összegyúrjuk és kivajazott tepsibe egyengetjük, 25-30 percig sütjük.
2. Közben elkészítjük a krémet, ha letelt az idő, akkor az alapra öntjük és további 20 percig sütjük.

Megjegyzések: 1. A kókuszreszelék helyett eredetileg kókuszpehely szerepel.
2. A végén szórhatunk rá még kókuszreszeléket/pelyhet és további 5 percig süthetjük. Úgy is jó lesz.

Előző cikkMindenféle körkérdések
Következő cikkSajtos minilepény

1 hozzászólás

  1. :)ha 95ben 14 éves voltál, akkor max. 1 évvel lehet idősebb nálad, de még annyival sem :)attól függ év vége vagy eleje, de sacc/kb. ugyanannyi :)de azért nem sok olyan őrült van, aki 24 évesen szül 🙂 (én viszont meglepődtem, mert az írások alapján idősebbnek gondoltalak.)

  2. ja, 81, középtájon. áá, szerintem abszolut nem őrült, aki fiatalon szül, csak ti olyan sokan vagytok, hogy ezért gondoltam, hogy inkább 35 körül járhatsz… na azért nem gondolkoztam ezen napokig, csak mikor láttam, hogy miöten, valahogy mindig erre asszociáltam..juuuj, viszont én nem tudom, örüljek, vagy ne annak, hogy te idősebbnek hittél::)