Mindenféle körkérdések

0
Ízbolygó barátnőm kérdezett pár emberöltővel ezelőtt 2008 5 legjobb dolgáról, Zsófi pedig a könyvélményekről, közben újabb és újabb körkérdések és játékok mennek körbe, így összeszedtem, amit találtam és most egyszuszra megválaszolok mindent, amit tudok.

Tehát, försztofól:

Best of 2008

Svájci túra nyáron Tesóméknál. Szuper volt, feledhetetlen, a Mont Blanc (ami momentán nem Svejc, de mindegy) még mindig nem megy ki a fejemből. Visszamennék, bármikor.

A két hét Portugáliában, az valami fantasztikus, leírhatatlan élmény volt. Sajnálom, hogy nem tudtam konzerválni minden pillanatot, amit aztán csettintésre bármikor előhívhatnék, ha „megtapos a fekete tehén”, ahogy ma Kicsi Vútól tanultam.:)

VVV-s barátokkal sok jó móka, de legjobb talán a balatonfüredi hétvége, meg a bonyhádi, meg a VVV vacsorák.. 🙂

Egy hajnali hétig tartó vihogás, röhögés, szörpölés Solymár city-ben blogger barátokkal, egy gbt közbeni és utáni hasonló este hármasban G-vel és ÍB-vel. Mondjuk ezek voltak a legjobbak.

Függőségek:

túró rudi, bor, cola light, bacardi-cola, paradicsom, család, barátok, utazás, zene, filmek, excel:-) és egyebek…

Legjobb könyvek (nem 2008-ból, hanem eddigi életemből, és nem öt, hanem annyi, amennyi eszembe jut):

Hunyadi-Vita: Statisztika I-II.
Chikán Attila: Vállalatgazdaságtan

Hahaha:) jó vicc..na komolyabban:

Vámos Miklós: Apák könyve
Jung Chang: Vadhattyúk
Sue Townsend: Adrian Mole sorozat
Nick Hornby és Tony Parsons könyvek
PG Wodehouse könyvei
Szabó Magda: Ajtó, Für Elise
Gabriel Garcia Márquez: Szerelem a kolera idején
Günter Grass: A bádogdob
Joanne Harris összes – kivéve a Szederbort, viszont nagyon a Csokoládé, Partvidékiek és az Urak és Játékosok
Jane Austen: Büszkeség és balítélet és egyebek (a témában melegen ajánlom romkom kedvelőknek a Jane Austen könyvklub című filmet)
Voltaire: Candide
Bertolt Brecht: A szecsuáni jólélek
Dallos Sándor: Az aranyecset és A nap szerelmese
Irving Stone: A napsugár fia – van Gogh élete
Jehuda Koren-Eilat Negev: Lélekben óriások voltunk

Maradjunk ennyiben, up until now, ez a lista.

Szivárvány – ezt dobta a gép

Your rainbow is shaded green and yellow.

What is says about you: You are a joyful person. You feel strong ties to nature and your mood changes with its cycles. You’re good at getting people to like you. Those around you admire your fresh outlook and vitality.

Find the colors of your rainbow at spacefem.com.

Ez mind igaz, kivéve, amikor nem..:) Na jó, mondjuk ezt a rém erős természethez való kötődést kicsit túlzásnak érzem, de mindegy.

Egy névbetűs játék szerint pedig az alábbiak jellemzőek:
Joker
Unusual
Delightful
Important
Tolerant

Mi lennék ha?

Mi lennék ha …? Hát nem lennék, eljutottam a feléig, de be kell lássuk, nincs sok értelme ilyen formában. Végeredményben úgyis arra megy ki a játék, hogy mi a kedvenced az adott témában, úgyhogy én át is írom így: A hozzám legközelebb álló, rám leginkább jellemző, kedvenc:

…hónap: július és december
…nap: péntek
…időpont egy napon belül: este
…bolygó: nem lennék bolygó, nincs kedvenc bolygóm, ha mégis, akkor Föld, mi más?
…tengeri állat: delfin, a delfint mindenki szereti:)
…berendezési tárgy: ágy
…bűn: magam vagyok a bűn:) muhaha. nem tudom, mohóság talán
…történelmi személy: elizabeth bennet – ez ér?:):) kámooon Darcy
…folyadék: higany:) lennék, bár a mozgásom már most hajaz rá.:)
…drágakő: nem lennék, vagyok:), kedvenc? gyémánt, what else
…fa: karácsonyfa, magyarázat: ld a delfinnél:)
…madár: sas
…szerszám: forrasztópáka:) gyalu:), nem tom, milyen azonosulásra alkalmas szerszám van?
…virág: kivizöld rózsi
…időjárás: hóesés
…mesebeli lény: hmm, ki is, nem tudom, királylány, nyilván nem a gonosz boszorka.. mondjuk törpilla, sok fiú között a lány:)
…hangszer: gitár
…állat: kutyu
…szín: kék
…érzelem: szeretet, lelkesedés, ragaszkodás
…zöldség: paradicsom
…hang: egy jóízű nevetés hangja (vagy nyerítés, ahogy Anyukám mondja..)
…elem: víz
…dal: Des’ree: Life és Jason Mraz: I’m yours
…film: Love Actually
…könyv: nem tudom, lásd fentebb
…étel: erről szól a blog
…hely: csopaki domboldal, mont blanc hegymászóérkezési pont, NY Rockefeller Center előtt, ha egyszer eljutnék a nagynagy karácsonyfához, biztos, az lenne a kedvenc helyem, Lappföld – a Mikulásgyár, the same rules,
…íz: citromos/narancsos édesség íze
…illat: Bvlgari Omnia Crystalline, Forever Elizabeth, CK One
…hit: magamban
…testrész: szem
…arckifejezés: nevetés, könnykicsordulós röhögés
…tanóra: lyukasóra:-)
…rajzfilm: Jamie és a csodalámpa
…mértani alakzat: gömb
…szám: 1 és 7
…ruhadarab: kabát, cipő, helyesebben lábbeli
…ékszer: gyűrű
…kiegészítő: napszemüveg, sál
…szeretet megnyilvánulása: Az a bizonyos Mosoly
…rovar: nincs kedvenc és nem lennék rovar
…gyümölcs: eper
…smink:
…épület: ház

Aki ezek után nem ismer fel az iwiwen, vagy az utcán, az nem is hiszem, hogy komolyan elolvasta:):):)

Pajtások, ha van még olyan kérdés, amit nem válaszoltatok meg, érezzétek felkérve magatokat!

Előző cikkFrancia sonkás-túrós rétes
Következő cikkKókuszos lime-os süti

1 hozzászólás

  1. Majdnem az összes könyvet pipáltam, meg a felsorolásból is egy csomó mindent, pl. a Bvlgari illatot.A könyvklubos filmet meg vadászom már mióta.Eszembe jutottál jó ,messze innen,egy repülő fedélzetén, amikor a Mraz-szám szólt a fülembe.Ha nem látom nálad, szerintem bele sem hallgatok, pedig mennyire jó, és köszi:)És majd erősen figyelek az utcán, hátha ezekből rádismerek.:)

  2. A könyvlistán én is elképesztően sok közös pontot pipáltam :-)Adrian Mole-t épp most akartam a legnagyobbik gyerekem kezébe nyomni, de nincs meg az első rész (csak angolul)! Szégyengyalázat. Most vagy megtanul a büdöskölyök gyorsan angolul, vagy megyünk könyvtárba :-)Ajánlom még a Becoming Jane című filmet is, Magyarországon sztem nem is mutatták be, pedig jó. Niki

  3. Csak nem a Közgázra jártál? Elsö két „kedvenc” könyved nagyon ismerös 🙂 bár jó eséllyel máshol is tanítanak belölük. Amikor én odajártam, a Chikán-könyv nagy újdonság volt még, akkor jelent meg elöször 🙂 (valamikor a 90-es évek közepén…) Öregszem, ha már nosztalgiával tudok ilyenekre visszagondolni…

  4. Cserke: :):) és a Te listádról kiírt könyveket még el sem olvastam!:) Már alig várom, hogy hazaérjek és pótoljam az olvasási hiányosságaimat..Lista: tök jó, biztos nem véletlen a sok egybeesés.Mraz:) de jóóó:) Már ezért megérte blogolni!!Ok:) Ha delfinjelmezben vonulnék tele gyémánttal, napszemüvegben és sállal, akkor biztos lehetsz, hogy én voltam:) Niki: Gondoltam, hogy lesznek közös pontok, de hogy elképesztően sok, azt nem. De örülök nagyon!! Mole 1. részét kölcsön tudom adni, ha gondolod..Becoming Jane- Már be is szereztem:)Köszi szépen!!Orsi: De-de, 90-es évek végén. 10 éve kezdtem, már az is rettentő régen volt…hajaj..

  5. Kb. 2-őt nem olvastam a listáról, de bevallom őszintén az Aranyecsetet azon ritka könyvek egyike, amit egyszerűen nem bírtam végigolvasni…. Viszont a szakdolgozatomat Austenről írtam :-)Mole ügyben szerintem maradunk a könyvtárnál, az talán egyszerűbb. Nem szeretek könyvet kölcsönkérni, mert hajlamos vagyok benyelni őket. Nem direkt, csak úgy egyszerűen nálam maradnak :-)Na megyek, meghallgatom ezeket a zenéket, amiket ajánlasz mert teljesen lemaradottnak érzem magam, még egyikről sem hallottam :-oNiki

  6. Niki – Érdekes az Aranyecset dolog. De megesik az ilyen, én az Akiért a harang szól-lal jártam így. Sehogyse bírtam elolvasni… Gondolom, nagyban függ a körülményektől is..Azt a szakdolgozatot elolvasnám, lehet?Mole – ahogy gondolod. én sem vagyok egy kölcsönkérős, de kölcsönadós annál inkább..Zene – :):) Naa, tök jó!! Mraz a szívem csücske, ha tudná, micsoda promót nyomok neki itthon:):)

  7. Még bőven van időd mindet elolvasni:)De a hazaérés, az ugye időszerű. Mondom már ezt csak vegytiszta irigységből kifolyólag (is).Na, azért ez a delfinjelmezes dolog kicsit necces.Mi van ha egy pont ugyanilyenre rikkantok rá, hogy Helló, Pepper!!, aztán nem te vagy??!!Könnyen megeshet, gyakran járnak így népek az utcán.

  8. A könyv listáról a Dallos könyvek simán az abszolút kedvenceim között vannak!:-)Mrza: sztem simán dobhatna már pár koncertjegyet Neked! Ezek szerint nem csak én vagyok, akit Te fertőztél meg!:-)A felsorolásból mindenképpen kihagytad a caipirinha-t, vagy ez direkt volt?!

  9. Szeva Petite J.Na akkor pár kommentár a Nagy és Okos Bátytól:Best of 2008: Nos, szívesen látunk ismét bármikor Svájcban… 🙂 Amikor itt voltál, mondtuk hogy na ott vannak a hegyek kicsit jobbra, persze „@&#!-t se láttál, így nem meglepő hogy a Mont Blanc volt a legnagyobb élmény…Nekünk azért a Koczor úrral a vitatkozós este sem volt rossz Bfüreden…:-)Függőségek:Ez rendkívül érdekes. Nem az, hogy nem véletlenül vagyunk genetikailag összekapcsolva, mivel a listában hasonlóan állunk, hanem hogy TELJESEN LESZOKTUNK a Túró Rudiról!!! Múlt héten otthon voltam és szembe se jutott hogy vegyek vagy 30 db-ot és miután a felét behelyeztem az arcomba, a maradékot kicsempésszem a ridikülömben a repülőn…Nem gondoltam volna, hogy le lehet róla szokni…Könyvek:Nos…én leragadtam az Ablak-Zsiráf-nál…kedvenc főhősöm továbbra is a Giliszta, úgyhogy majd megkeresem az általad említett könyvekben is a képeket…hátha megtalálom itt is a Gilisztát…:-)Ez a szivárvány elég érdekes szinezetű…Na pusszantás.B.J.

  10. Cserke:):):) Hangosan röhögtem a delfines jeleneten:):) Jelentem itthon vagyok, így mostantól csak az emlékekre ér irígykedni:):)ÍB: jaaaj anyám, azt tényleg kifelejtettem. dehogy volt direkt.. köszi, orvoslom a problémát.. Mraz – hát azt én is tudnám értékelni, ha megdobna pár koncertjeggyel:) Vinnélek, tuti!BJ: Jogos minden, a nemlétező svájci hegyek, a Koczor téma, nameg a függőségek is, de a túrórudiról való leszokást nem vállalom. még ilyet?!:):) Gilinyó:) jófej vagy te, tudod e?:) szivárvány – hát ilyen a szacsizlájf..:) hogy klasszikusokat idézzek:)