Francia sonkás-túrós rétes

0
Vagy mi a szösz, francia sonkásleveles. Valamelyik főzős műsorban láttam, egy általam nem ismert celeb készítette vacsorára ezt az ételt. Na nem mintha a Story magazinnal kelnék feküdnék, de egyetemista éveim alatt a heti kétszer 3 órás vonatúton nem egyszer volt társam a discman mellett a story magazin, szóval azt hiszem, elég képzett vagyok bulvárügyekben, de ezt az arcot még én sem ismertem.. Na mindegy is, mert amit csinált, az nagyon tetszett.

Hozzávalók:
leveles tészta
túró
juhtúró
krémsajtok (többféle, pl. philadelphia, medve, brindzás, márványsajtkrém, esetleg zöldfűszeres krémsajt)
sonka – (akár húsvéti sonka)
márványsajt
reszelt sajt (nálam gouda volt)

1. A leveles tésztát gyúródeszkára terítjük, ha kell kicsit nyújtjuk.
2. A túrót elkeverjük a krémsajtokkal és a juhtúróval, sózzuk, borsozzuk.
3. Ha kész, egyenletesen szétkenjük a leveles tésztán, ráterítjük a sonkaszeleteket, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal és végül márványsajtot morzsolunk rá.
4. Ha minden rajta van, feltekerjük, mint a rétest, és kivajazott tepsibe fektetjük. A tetejét felvert tojással kenjük meg.
5. 200 fokon sütjük kb 20-25 percig, míg a teteje szépen megbarnul.

Abszolut favorit. Elronthatatlan, egyszerű, eddig még mindenkinek nagyon-nagyon ízlett. Pontos mennyiségek? Hm, hát jogos. Mondjuk 500 gr leveleshez elhasználtam 25 dkg túrót, kb 15 dkg juhtúrót, összesen kb 20-30 dkg krémsajtot, kb 15-20 dkg sonkát, 10-15 dkg márványsajtot és tetszőleges mennyiségű goudát. De igazából nem lehet hibázni, ha valamiből csak nagyon kevés van, az sem baj. Jó lesz, higgyétek el!

Előző cikkA tökéletes sült gesztenye sütése
Következő cikkMindenféle körkérdések