Hozzávalók:
leveles tészta
túró
juhtúró
krémsajtok (többféle, pl. philadelphia, medve, brindzás, márványsajtkrém, esetleg zöldfűszeres krémsajt)
sonka – (akár húsvéti sonka)
márványsajt
reszelt sajt (nálam gouda volt)
1. A leveles tésztát gyúródeszkára terítjük, ha kell kicsit nyújtjuk.
2. A túrót elkeverjük a krémsajtokkal és a juhtúróval, sózzuk, borsozzuk.
3. Ha kész, egyenletesen szétkenjük a leveles tésztán, ráterítjük a sonkaszeleteket, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal és végül márványsajtot morzsolunk rá.
4. Ha minden rajta van, feltekerjük, mint a rétest, és kivajazott tepsibe fektetjük. A tetejét felvert tojással kenjük meg.
5. 200 fokon sütjük kb 20-25 percig, míg a teteje szépen megbarnul.
Abszolut favorit. Elronthatatlan, egyszerű, eddig még mindenkinek nagyon-nagyon ízlett. Pontos mennyiségek? Hm, hát jogos. Mondjuk 500 gr leveleshez elhasználtam 25 dkg túrót, kb 15 dkg juhtúrót, összesen kb 20-30 dkg krémsajtot, kb 15-20 dkg sonkát, 10-15 dkg márványsajtot és tetszőleges mennyiségű goudát. De igazából nem lehet hibázni, ha valamiből csak nagyon kevés van, az sem baj. Jó lesz, higgyétek el!