Sajtkukacéknál már szerepelt ez a recept, de nem baj, muszáj, hogy meglegyen, mert imádom. Én a műzlit, igen Anya. Nem volt ez mindig így. Van már vagy 15 éve, hogy tesóm először kapott rá a bolti műzlire, amit legalább annyira nem értettem, mint azt, hogy miért szereti a céklát, a kovászos és savanyú uborkát, a lencsefőzeléket és még ki tudja mi mindent, amit én soha soha nem ettem meg. Tehát műzlit nem, cserébe viszont nagyjából a disco halála óta eszem minden reggelire Chocost. Máig emlékszem a napra, amikor DF gimnáziumi legjobb jóbarátnőm apukájának lakásában tengődtünk és ott, náluk ettem először Kellog’s chocos cornflakes-t. Tisztán emlékszem a napra, mert akkor láttam életemben először Jóbarátokat is. Igen, mindkettő hatalmába kerített, mostanra elég világosan kiderült. Nem azt mondom, hogy nem voltak próbálkozások a reggelizési szokásaim megváltoztatására, de valahogy mindig visszatérek az alapokhoz. Tej+chocos. Még ma is felzaklat, ha belegondolok, mit éreztem, amikor átmenetileg kivonták a forgalomból és kénytelen voltam más cégek rettenetes próbálkozásaival helyettesíteni a klasszikust… Bármennyire is gasztrociki, nagyon profin meg tudom magam nyugtatni, hogy ez mennyire jó, mert így legalább tejet is juttatok a szervezetembe, amit egyébként úgy önmagában nem innék meg reggelire. Szeretek magam előtt a nyitott elme és lélek szerepében tetszelegni, de a Kellog’s Chocost nem eresztem. Más kérdés, hogy ha egy egész doboznyi chocost ennék meg két kübli tejjel, akkor is éhes lennék nagyjából 85-90 perc múlva – mert táplálni csak a maga szerény módján táplál – de ez már egy másik történet.. Most viszont találtam egy műzlireceptet a Good Foodban, ami annyira tökéletes, hogy néhanapján hajlandó vagyok lecserélni a chocost erre.
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A zabpelyhet, a magokat és az apróra vágott diót egy tepsire borítjuk és 5-10 percre betoljuk a sütőbe, hogy megpiruljon. Közben a vajat, a mézet és a cukrot összeolvasztjuk (na nem forrasztópákával, hanem egy lábosban) 2. Ha kész, mindent összekeverünk egy nagy tálban, (magvak megpirítva+vajas cukros cucc+fahéj+aszalt gyümölcs) és kivajazott tepsibe egyengetjük. 3. 30 percig sütjük.
Megjegyzés: Nekem nem mindig sikerül szép szeleteket vágni, ezért újabban már eleve formákba egyengetem a masszát és úgy sütöm meg. Itt éppen a Gabojszától kapott hengerrel
operáltam.
Forrás: Good Food 2008 Augusztusi száma
Ja és nem, nem kapok részesedést a Kellog’stól, pedig el bírnám viselni életem hátralévő részének sponzorálását..:):)
Ez a müzliszelet azért is pazar mert lehet puhábbra sütni, de lehet ropogós is. Nálam a második esett meg és én csodálkoztam el a legjobban, hogy micsoda ováció fogadta. Azért lepődtem meg ennyire, mert annyira nem volt munka vele, hogy az a végeredmény tekintetében már felháborító. Ráadásul szépen lehetett szeletelni. Ugye milyen meglepő, hogy vannak még anyukák, akik az ótvar bolti müzliszelettel etetik ‘egészségesen’ a csemetéjüket? Ezt csak azért jegyzem meg, mert pl. a meggyes müzliszelet olyan ízű, mint aminek a masszájába beleborították a meggyaromát. Íme a végkövetkeztetés: Éljen a GoodFood!O.
ÍB: My pleasure:)Millie – Ez ízleni fog, tutiMamma – azt mondom, ez király!:)Orsi-Irsu – bizony, nekem ropogósan egyenesen tökéletes. még csoki helyett is szívesen rágcsálom:) Good Food – bizony, bizony. Éljen sokáig!
Tökéletes ovis reggeli! Köszönöm!
Ez remek!!! Imádom a műzliszeleteket!
Eddig mindig vettem ilyesmi müszliszeletet. Azt szeretem, amikor úgy ropogósan szét lehet harapni:-)Azt mondod, ez király?:-))Akkor sütök!!
Ez a müzliszelet azért is pazar mert lehet puhábbra sütni, de lehet ropogós is. Nálam a második esett meg és én csodálkoztam el a legjobban, hogy micsoda ováció fogadta. Azért lepődtem meg ennyire, mert annyira nem volt munka vele, hogy az a végeredmény tekintetében már felháborító. Ráadásul szépen lehetett szeletelni. Ugye milyen meglepő, hogy vannak még anyukák, akik az ótvar bolti müzliszelettel etetik ‘egészségesen’ a csemetéjüket? Ezt csak azért jegyzem meg, mert pl. a meggyes müzliszelet olyan ízű, mint aminek a masszájába beleborították a meggyaromát. Íme a végkövetkeztetés: Éljen a GoodFood!O.
ÍB: My pleasure:)Millie – Ez ízleni fog, tutiMamma – azt mondom, ez király!:)Orsi-Irsu – bizony, nekem ropogósan egyenesen tökéletes. még csoki helyett is szívesen rágcsálom:) Good Food – bizony, bizony. Éljen sokáig!