Szőlős réteskosár

0

Ólomléptekkel haladok a trendek mögött.. Hihetetlen, hogy folyik ki a kezeim közül az idő. A blogokról kimásolgatott receptek végtelen tengerében gyakorlatilag megfulladok, néha feljövök egy kis oxigénért, akkor csinálok valami mást, aztán megint lemerülök. Márciusban mentettem el magamnak Ízbolygó sonkamousse-os réteskosarát, annyira forradalmi megoldásnak gondoltam, hogy azt hittem, onnantól állandóan mindent csak réteskosárban fogok tálalni – erre tessék, azóta nem fogtam hozzá. Lehet, hogy mocsár az a tenger, ez lehet a baj…




Node van réteskosár, csak most vaníliakrémmel és szőlővel.

Hozzávalók:


réteslapok
4-5 dkg olvasztott vaj
muffinsütőforma (vagy szufléforma))
szőlő

Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor (gyarló vagyok, tudom)
2 dl tejszín
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A réteslapokat kiterítjük, kevés olvasztott vajjal megkenjük, négybe hajtjuk, és a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, úgy, hogy „a szélük fodrosan túllógjon a peremen”. Ráhelyezünk egy kisdarab sütőpapírt, arra rádobunk egy marék szárazbabot és így sütjük kb 8-10 percig. (Ha nem szilikonos formában sütjük, akkor alaposan ki kell vajazni a sütőformát.)

3. Ha kész, kivesszük a babot és a sütőpapírt, óvatosan tányérra helyezzük és hagyjuk hűlni a kosárkákat. Míg kihűl, elkészítjük a krémet.

4. Egy tálban simára keverjük a pudingport 1 dl tejszínnel és a kétféle cukorral. Egy kislábosban felforraljuk a tejet a másik 1 dl tejszínnel, majd a pudingporos keveréket beleöntjük és kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. Ha langyos – de még nem hűlt ki teljesen! – a kosárkákba kanalazzuk, a tetejére félbevágott szőlőszemeket helyezünk és kész is.


Megjegyzés: Én a kosárka aljára is helyeztem pár szőlőszemet, rá a krémet, és a tetejére megint szőlőszemek.
Forrás: Príma Konyha 2008 /augusztus, szeptember, vagy október
Előző cikkLimoncellos szilvatorta
Következő cikkFahéjas műzliszelet

1 hozzászólás